– Hele øya er lamslått

TURØY (NRK): Det er stille på den lille øya med knappe 150 innbyggere i dag. Politiet sperrer for innkjøringen, slik at ingen andre enn dem som bor der, kommer igjennom.

Blomster på Turøy

Blomster på Turøy.

Foto: Randi Elise Midtskog / NRK

Øya er isolert med politipatruljer ved innkjørselen til Turøy. Dersom innbyggerne skal ut, må de få følge av en politibil, og de må love å ikke senke farten.

På begge sider av veien ligger det vrakdeler, og det blir gjort undersøkelser. Det er verken butikker, bensinstasjon eller legekontor på øya.

– Det blir veldig vanskelig å planlegge dagen. Men politiet og letemannskapene er utrolig profesjonelle og dyktige, sier Merethe Kjelby.

Merethe og Benjamin

Benjamin (14) var på skolen da moren Merethe ringte og fortalte om ulykken.

Foto: Randi Elise Midtskog / NRK

Sammen med sønnen var hun i ettermiddag ute for å handle og besøke familie. Morgendagens bursdagsfeiring av Merethe er avlyst.

– Det føles helt feil å feire noe som helst. Vi skulle ha padlet kajakk og innviet sommeren, men nå er havet fylt opp av båter som leter etter omkomne og deler fra helikopteret, sier hun.

Alle kjenner alle på Turøy. Mannen derfra som omkom i ulykken, kjente familien godt til.

– Vi tenker selvfølgelig på dem som sitter igjen. Der er sjokkerende og helt forferdelig. Vi sørger veldig med de pårørende.

– Katastrofe for Turøy

Merethe forteller at i går var det mange som møttes på krisemøtet på bedehuset og som samlet seg ute etter ulykken. I dag er det helt stille.

– Alle på øya er helt lamslått. Nå er det viktig at vi tar vare på hverandre. Det er en total katastrofe for Turøy, sier hun.

I går var det krisemøte på bedehuset og i morgen skal det være minnestund og samling samme sted klokka 12.

Sønnen Benjamin (14) var på skolen da moren ringte og fortalte om ulykken. Det tok mange timer før han fikk komme hjem på grunn av den stengte veien.

– Det er helt merkelig at noe sånn kan skje på lille Turøy. Å se hjemstedet på TV hele dagen og i internasjonale medier var ikke så kjekt, sier han.