Strekninger stenges i opptil 48 timer til helgen

Omfattende arbeid på Vestfoldbanen og Sørlandsbanen – se hvilke strekninger som blir berørt her.

Manuell dirigering ved planovergangen i Tønsberg.

VEISIKRINGSANLEGGET BYTTES: Planovergangen i Tønsberg blir helt eller delvis stengt i perioder til helgen. Denne uken har det vært manuell dirigering på stedet.

Foto: Philip Hofgaard / NRK

22.–23. april skal Bane NOR utføre forskjellig type arbeid på flere togstrekninger. Følgende strekninger blir berørt, opplyser de:

Vestfoldbanen

  • Strekningen fra Drammen til Larvik stenges i 48 timer fra lørdag klokken 02.00 til mandag klokken 02.00. Togavganger som blir innstilt erstattes med buss

Gamle anleggsområder mellom Holm og Nykirke skal ryddes. På strekningen fra Holm til Skoppum skal signalanlegget testes, og mellom Barkåker og Stokke er det snakk om vegetasjonsrydding og teknisk vedlikehold av utstyr tilknyttet sporet, opplyser Bane NOR.

I tillegg skal veisikringsanlegget i Tønsberg byttes. Det fører til at planovergangen vil være helt eller delvis stengt i perioder til helgen. Det er også sendt ut nabovarsel om dette på grunn av støy fra arbeidet.

I Sandefjord skal svillene på Modalen bru fornyes. Samtidig byttes skinner og ledeskinner. Det blir også pukksupplering og sporet pakkes med pakkmaskin.

Ved Lauve i Larvik skal et arbeidstog bore og støpe fundamenter til en ny kontaktledning.

– Dette blir den største arbeidshelgen vi skal ha på Vestfoldbanen i år, sier kommunikasjonssjef i Bane NOR, Kjell Bakken, til NRK.

Sørlandsbanen

  • Arbeidet med nytt kontaktledningsanlegg mellom Moi og Egersund fortsetter. Strekningen stenges derfor for togtrafikk i 21 timer fra lørdag ettermiddag til søndag formiddag

NSB opplyser at togtilbudet her blir redusert, og ber reisende sjekke sin strekning på NSBs nettside.

  • På Nærbø stasjon (Hå kommune) skal en sporveksel byttes

Dette arbeidet tar 35 timer fra natt til lørdag til søndag ettermiddag, opplyser Bane NOR.