Vestfoldbanen åpner torsdag kveld

Reparasjonsarbeidet på Vestfoldbanen har ikke gått
på skinner. På grunn av problemer åpner ikke banen før torsdag kveld.

Togulykken på Nykirke

Probelmer med opprydningen etter togulykken på Vestfoldbanen i forrige uke gjør at togstrekningen ikke åpner for normal trafikk før torsdag kveld.

Foto: Philip Hofgaard / NRK

Jernbaneverket håpet først at Vestfoldbanen kunne åpnes igjen for trafikk onsdag kveld eller torsdag morgen. Men vansker som oppsto under bergings- og reparasjonsarbeid tirsdag ettermiddag, gjør at banen ikke kan åpnes før torsdag kveld, opplyser Jernbaneverket.

Fem personer ble moderat og lettere skadd da NSBs nye Flirt-tog sporet av under testkjøring onsdag forrige uke. Ferdskriveren viste at toget holdt altfor høy hastighet i en sving, men foreløpig er årsaken til den høye farten ukjent.

Statens havarikommisjon for transport jobber med å undersøke saken, men
det vil ta tid før en endelig rapport er ferdig.

Vestfoldbanen

Fem personer ble lettere skadd i ulykken ved Nykirke forrige onsdag.

Foto: Peder Gjersøe / SCANPIX

Må legges nye kabler

I mellomtiden har Jernbaneverket denne uken jobbet for å gjenåpne banen så raskt som mulig. I løpet av tirsdag ble sporet ved Nykirke gjenoppbygget, pakket og justert.

Onsdag skulle kontaktledningen strekkes og justeres, og det skal legges nye
kabler for signalanlegg og kommunikasjon før banen er ventet å åpne for trafikk torsdag kveld.

NSBs nye Flirt-tog skulle egentlig tas i bruk denne uken, men dette er utsatt inntil videre på grunn av ulykken. NSB har kjøpt 50 slike tog for rundt 4 milliarder kroner. Hittil er ti av dem levert fra det sveitsiske selskapet Stadler.