Ulykkestoget fjernes tirsdag

Bergingsmannskapene har fått alle de fem vognene fra det ødelagte Flirt-toget på Vestfoldbanen opp på sporet, men det vil trolig drøye til tirsdag før toget kan fjernes.

Drar toget

Lørdag kveld: Her drar NSBs beredskapsteam toget vekk for å gjøre plass til Jernbaneverket som skal legge nye skinner.

Foto: Helga Tunheim / NRK

Det opplyser bergingsleder Torkil Greging i NSB-selskapet
Berging og Beredskap Jernbane.


– Vi har tatt en pause. Det defekte materiellet står på sporet. Det andre vi kan rydde bort, står ved siden av sporet. Den vanskeligste jobben er unnagjort. Arbeidet er tidkrevende, for det er mye småtteri som kan skje, men det er ikke spesielt vanskelig, sier Greging til NTB.


Ved hjelp av jekker og kraner har bergingsmannskapene flyttet vognene slik at Jernbaneverket kommer til de mellom 150 og 200 meterne med ødelagt skinnegang. Tre av vognene er flyttet nordover i retning Holmestrand.

Ødelagte skinner

Skinnene ble svært ødelagt i ulykken og NSB slet med å skyve vognene vekk fra ulykkesstedet, men klarte det til slutt.

Foto: Helge Tunheim / NRK

Strekningen kan åpnes igjen onsdag

– Etterpå skal vi dra de tre vognene tilbake igjen og ta dem av sporet, fortsetter bergingslederen.

Etter at togsettet er fjernet og skinnegangen er reparert av Jernbaneverket, skal det settes opp ny kjøreledning. Fortsatt er håpet å åpne strekningen forbi ulykkesstedet onsdag.

– Vi er i gang med å legge skinner nå i kveld, men kommer med en mer presis prognose i morgen klokken 12. Vi jobber nå døgnet rundt med å legge skinner sier Arvid Bårdstu, pressekontakt i Jernbaneverket, til NRK.no.

Togsettet som sporet av, var under testing da det sporet av mellom Nykirke og Holmestrand onsdag. Ingen ble alvorlig skadd i ulykken.

(NRK/NTB)