Valg NRK Nyheter
Foto: Lene Sæter / NRK

Valg i Vestfold 2019

Oppsummert

Her kan du holde deg oppdatert på kommunestyre- og fylkestingsvalget 2019 i Vestfold.

Søk i valgresultatene

 • Arbeiderpartiordfører i Færder

  Jon Sanness Andersen fra Arbeiderpartiet blir ordfører for Færder kommune de neste fire årene. Arbeiderpartiet, Senterpartiet, MDG og KrF har dannet en felles politisk plattform for de neste fire årene. Partiene er også lovet støtte for sin ordførerkandidat av Felleslista Rødt/SV. Richard Fossum fra Senterpartiet blir varaordfører.

  Jon Sanness Andersen, Færder Ap
  Foto: Privat
 • Jernbanen fører H og Ap sammen

  Det å få en avslutning på jernbanesaken var viktig for at Høyre, Senterpartiet og Arbeiderpartiet har inngått en intensjonsavtale om å styre Larvik sammen de neste fire årene, sier nåværende ordfører Rune Høiseth (Ap). Han blir varaordfører og Høyres Erik Bringedal (bildet) ordfører, dersom partiene stemmer ja til intensjonsavtalen.

  Erik Bringedal
  Foto: Privat
 • Ny ordfører valgt i Holmestrand

  Elin Gran Weggesrud (AP) blir ordfører og Tove Ødeskaug (SP) blir varaordfører i Holmestrand. – Nå er vi veldig letta og glade alle mann, sier Weggesrud søndag kveld.

  Ny duo i Holmestrand
 • Trolig ny Høyre-ordfører i Larvik

  Etter åtte år som ordfører tar Rune Høiseth til takke med rollen som varaordfører. Trolig blir Erik Bringedal (H) Larviks nye ordfører. Senterpartiet, Høyre og Arbeiderpartiet har søndag kveld jobbet med å få på plass en intensjonsavtale. Det er ventet en pressemelding i løpet av kvelden.

 • Ingen løsning i Larvik

  Det er fremdeles uklart hvem som skal ha ordførervervet i Larvik kommune. – Alle partiene har sine sonderinger, og det har vært stor møtevirksomhet og den vil fortsette, sier nåværende ordfører Rune Høiseth (AP). Heller ikke i Færder eller Holmestrand kommune er det klart hvem som overtar ordførerkjedet. I Holmestrand kan dette bli avklart søndag kveld.

  Rune Høiseth
  Foto: Lise Reng
Se noen av reaksjonene på valgresultatet.

Slik forklarer partilederne valgresultatet

Richard Fossum etter at de første tallene fra Færder ble kjent.
Erik Sørensen, leder Bedre Larvik er fornøyd med at lista sikret seg 9.9 prosent av forhåndsstemmene.
Redaktør Sigmund Kydland tror høyrebastionen kan falle på Færder.
Ove Mellingen forteller hvem som er de aktuelle kandidatene