Torp gjør klart for fly fra Gardermoen

Flyplassen i Sandefjord vil tilrettelegge for fly fra Gardermoen, dersom det blir vekterstreik. – Fint, sier Parats forhandlingssjef.

Torp.

Torp Sandefjord Lufthavn er klare til å ta i mot fly som skulle landet på Gardermoen, dersom det blir vekter-streik og Oslo Lufthavn blir stengt.

Foto: Sandefjord lufthavn Torp

Hvis ikke Parat og NHO Service blir enige innen midnatt, blir 250 vektere på Oslo lufthavn tatt ut i streik. Da kommer Avinor til å stenge flyplassen for alle som skal reise ut fra flyplassen fredag.

– Passasjerer som ankommer Oslo Lufthavn og har Oslo som endedestinasjon vil ikke bli berørt dersom det blir streik. Men skal du videre med fly, kan du bli berørt, opplyser Avinor.

Torp Sandefjord Lufthavn rammes derimot ikke av en eventuell streik blant vekterne.

- Det er ikke fare for streik på Torp, så all trafikk vil gå som normalt, sier markedsjef Tine Kleive-Mathisen ved flyplassen i Vestfold.

Kan ta i mot fly fra Gardermoen

Hun forteller at Torp vil tilrettelegge for å kunne håndtere mer trafikk på flyplassen, dersom noen ønsker å skyve trafikk fra Gardermoen over til Sandefjord.

– Vi har dialog med noen selskap og noen flighter, det er ikke det helt store volumet, men det er noen selskaper som ser på den muligheten. Vi følger utviklingen tett.

Ifølge Kleive-Mathisen kan det være at noen ruter flyr inn til Torp allerede i kveld, for å kunne gå fra ut igjen fra Torp i morgen tidlig, ved en eventuell streik.

Parats forhandlingssjef Turid Svendsen er glad for at lufthavnen i Sandefjord kan gjøre disse tilretteleggingene.

– Det syns vi er fint. Det er ikke passasjerene vi ønsker å ramme dersom det blir streik, sier Svendsen til NRK.

Tidligere i kveld ble det klart at det ikke ble streik for SAS-pilotene.