Hopp til innhold

Ny tiltale mot korrupsjonsdømt arkitekt

Flere eiendommer på Tjøme er bakgrunn for ny tiltale. Økokrim mener arkitekten har gitt villedende opplysninger om utvidelser av hytter.

Rune Breili

Sivilarkitekt Rune Breili ble dømt for grov korrupsjon etter saker om byggetillatelser på Tjøme. Nå er han tiltalt av Økokrim igjen.

Foto: PHILIP HOFGAARD / NRK

Sivilarkitekt Rune Breili er igjen tiltalt av Økokrim. Denne gangen mener Økokrim at Breili bevisst har gitt feil opplysninger eller latt være å opplyse i to byggesaker på Tjøme.

– Omfattende sak å etterforske

Førstestatsadvokat Hans Tore Høviskeland i Økokrim sier at det har vært en omfattende sak å etterforske, med mange aktører.

– Forholdene er så alvorlige at vi har tatt ut tiltale. Begge de to adressene det her er snakk om er anmeldt av Færder kommune, sier han.

Ulovlig bygging i strandsonen

Det er søknader for området til Celestine Clauson og søknader til en eiendom som eies av Pernille Sørensen og Dagfinn Lyngbø som er bakgrunnen for tiltalen mot Breili.

Ifølge Økokrim har Breili lagt ved tegninger og beskrivelser som viser andre ting enn det det ble søkt om, utvidelse av kjeller som ikke eksisterte og tegninger som ikke viste den virkelige situasjonen på tomtene.

Søknadene og beskrivelsene innebar også bygging innenfor 100-metersbeltet, skriver Økokrim i tiltalen.

Neholmveien 67, Færder kommune

Dette er en av hyttene hvor Økokrim mener Rune Breili har gitt uriktige opplysninger.

Foto: Per-Kåre Sandbakk / NRK

Det var Dagens Næringsliv som først omtalte saken.

Overrasket over tiltalen

Arkitekt Rune Breili ble dømt til grov korrupsjon i Agder lagmannsrett, etter en lang prosess i rettssystemet. Sakene handlet blant annet om godkjenning av bygging i strandsonen på Tjøme.

Rune Breilis advokat, Thomas Skjelbred, sier Breili ikke har kommentar utover at han er overrasket over tiltalen.

Han sier de har registrert at den har kommet og at de nå skal gå gjennom den. Han sier tiltalen er en påkjenning for Breili.

– Vi hadde trodd at det var over nå, men det var det ikke, sier Skjelbred.

NRK har ikke lykkes med å få en kommentar fra eierne av hytteeiendommene som er omtalt i tiltalen.

Flere nyheter fra NRK Vestfold og Telemark