Notodden kjemper om plass i 1. divisjon

I morgen skal Notodden og Fredrikstad kjempe om en plass i 1. divisjon. Klokken 1800 går startskuddet for den første av to kamper.

Erlend Hustad satte inn vinnermålet

NFK kan spille i 1. divisjon neste sesong.

Foto: Roald Marker / NRK

Laster innhold, vennligst vent..

I løpet av en lang karriere er det ikke mange av disse kveldene. Derfor gjelder det å være mentalt til stede og nyte øyeblikket, sier trener for Notodden Fotballklubb, Kenneth Dokken.

Kampen starter klokka seks søndag kveld på Fredrikstad Stadion. Neste helg er det hjemmekamp for Notodden. Etter kampen søndag 18.11 vet Notodden om de er med i 1. divisjon neste sesong eller ikke.

Stor interesse

– Jeg forventer at rammen rundt kampen blir veldig bra, det er stor interesse for kampen og det står jo en del på spill, sier Dokken.

Hovedtrener i Notodden Fotballklubb

Hovedtrener for NFK, Kenneth Dokken, sier det er stor interesse for kampen.

Foto: Eirik Haugen / NRK

Dokken forteller at han ikke ble overrasket da det ble klart at det var Fredrikstad de skulle møte som motstander i kvaliken. Han forteller at han så kampene til Fredrikstad mot Ranheim, Tromsdalen og Sandnes. Etter disse kampene forventet Dokken at det ble Fredrikstad.

– Håper vi klarer å levere en kamp i stil med omgivelsene. Det blir en fin ettermiddag i Fredrikstad.

Er dere underdogs i denne kampen?

– Jeg føler vi går inn i den kampen her og har mulighet til å vinne noe. Vi er per definisjon i PostNord-ligaen mens Fredrikstad går inn i kampen og kan miste plassen sin. Vi er jo i divisjonen under dem så de er vel favoritter.

Har en god sjanse

Denne uka har Notodden sett på Fredrikstad og merket seg deres spill. Martin Brekke forteller at de også har fokusert på seg selv.

– Jeg vet det er flere som er spente, dette er to kamper som ikke alle andre får oppleve, så man må gripe sjansen nå, sier Brekke.

Martin Brekke

Martin Brekke mener NFK har en god sjanse i kampene mot Fredrikstad.

Foto: Anniken Sanna / NRK

Brekke er tydelig på at NFK er underdogs i kampen. Fredrikstad er en større klubb og har en lang historie. Selv om Fredrikstad kommer fra 1. divisjon tror han at de har gode sjanser.

Brekke selv må se kampen fra tribunen. Han er ute med en ankelskade og har ikke vært aktiv store deler av denne sesongen. Det merker han godt på nervene nå.

Er det realistisk at dere kommer til 1. divisjon?

– Ja vi har en god sjanse nå. Vi har alt å vinne, det skal vi bruke for alt det er verdt, smiler Brekke.

Har noe å bevise

Amani Mbedule

Amani Mbedule prøvespilte for Fredrikstad, men han fikk ikke kontrakt.

Foto: Lars Tore Endresen / NRK

Angrepsspilleren, Amani Dickson Mbedule, er på utlån til NFK fra Sarpsborg. Tidligere har han prøvespilt for Fredrikstad, men fikk ikke kontrakt, han føler derfor at han har noe å bevise under lørdagens kamp.

– Jeg gleder meg veldig til kampen, det er det eneste jeg tenker på nå, ler Mbedule.