NFK sterkest mot Raufoss

Notodden (NRK): NFK var ett hakk bedre og vant over Raufoss etter ekstraomganger og straffesparkkonkurranse.

Erlend Hustad

REN GLEDE: Erlend Hustad har akkurat satt inn vinnermålet mot Raufoss. Notodden er nå klar til å spille kvalifisering om opprykk til 1. divisjon.

Men det var ikke bare Erlend Hustad som ble helt i straffesparkkonkurransen. Notoddenmålvakten bidro sterkt da han reddet forsøket fra raufosskeeper Ole Kristian Lauvli.

– Dette var underbart, sier Notoddens Jonathan Johansson.

Lørdag skulle det avgjøres om det var Notodden eller Raufoss som skal spille kvalifisering om spill i 1. divisjon neste sesong. Det måtte både ekstraomganger og straffesparkkonkurranse til før avgjørelsen falt.

Nils Johansom redder straffe for Notodden

Her har Jonathan Johansson akkurat reddet straffesparket fra målvakt Ole Kristian Lauvli på Raufoss

Ledet til pause

Raufoss vant 2–1 i forrige runde, men det var Notodden som tok føringa i returoppgjøret. 42 minutter ut i 1. omgang skåret Erik Midtgarden på straffe.

Etter pause gikk Notodden opp til 2–0 ledelse etter en skåring av Even Parkstad Johansen, men Raufoss utliknet kort tid før kampslutt.

Petter Senstad laget mål på frispark i det 89. minuttet og dermed kunne Raufoss slippe jubelen løs for ekstraomganger.

Satte fem straffer

Ingen av lagene skåret i ekstraomgangene og dermed måtte kampen avgjøres på straffesparkkonkurranse. Den vant Notodden etter at keeper Jonathan Johansson reddet en straffe tatt av Raufoss sin keeper.

Jubelscener Notodden etter seier over Raufoss

Gleden var stor på Notodden lørdag kveld. Nå skal laget ut i to spennende kvalikkamper.

Notoddens spillere satt inn alle sine straffer og dermed vant Notodden straffesparkkonkurransen 5–4.

– Dette var tungt å svelge, sier Raufoss-trener Christian Johnsen.

Notodden-trener Kenneth Dokken kunne imidlertid slippe jubelen løs.

– Jeg er kjempestolt av gutta. De viste enorm mental styrke gjennom kampen, sier Dokken som lot spillerne selv avgjøre hvem som skulle ta straffene.

– Det er tøft å ta straffe i en så viktig kamp, så jeg spurte hvem som hadde lyst til å ta dem, sier Dokken.

Erlend Hustad satte inn det avgjørende straffesparket. Turen hjem ble lang for slagne raufosspillere.