Komisk scoring da Ranheim gikk videre i cupen

LEVANGER/OSLO (NRK): Eliteserielaget ble bokstavelig talt tatt av vinden.

TATT AV VINDEN: Se frisparket blåse rett i mål.

– Jeg er litt uheldig på mål nummer én. Ballen blir fryktelig tatt av vinden. Da er det bare å strekke hendene i været, sier Ranheim-keeper Even Barli.

– Men det ser fryktelig komisk ut, legger han til.

Etter et drøyt kvarter satte nemlig naturkreftene målvakten helt ut av spill da Adrià Mateo López' frispark blåste rett i mål. Barli i Ranheim-buret feilberegnet fullstendig, og takket være et skikkelig vindkast kunne Levanger juble for ledelse.

Ny keepertabbe

Eliteserien fotball 2018: Rosenborg - Ranheim (1-1).

ULYKKESFUGL: Even Barli

Michael Karlsen utlignet for eliteserielaget etter pause, men tidligere Ranheim-spiller Robert Stene sørget for ny Levanger-ledelse bare minutter senere. Nok en gang var det keeper Barli som hadde en grusom involvering og nærmest serverte vertene scoringen.

– Det er fryktelig ekkel vind på den første der. Den andre der er bare stygg. Det er sånne feil som Even vanligvis ikke gjør, sier Ranheim-trener Svein Maalen til NRK om de to keepertabbene.

Gjestene fra Ranheim hadde imidlertid bare så vidt våknet, og svarte med tre relativt kjappe mål.

Først utlignet Karlsen fra straffemerket. Deretter fyrte Mads Reginiussen av et skudd fra kanten av 16-meteren som Levanger-keeper Julian Faye Lund ikke kunne gjøre noe med, og Sondre Sørløkk fullførte snuoperasjonen med et kvarter igjen av kampen.

Det ble oppgjørets siste scoring. Ranheim er videre fra cupens tredje runde.

Tromsø i ekstraomganger

Lenger nord i landet levde Tromsø farlig. Måltavla i Alta viste 0–0 etter full tid, og lagene måtte ut i ekstraomganger.

Der var Tromsø-spiss Mushaga Bakenga forskjellen på lagene, da han satte inn kampens eneste scoring etter i kampens 106. minutt.

Odd videre etter straffekonk

Odd fikk det også tøft i cupens tredje runde. Skienslaget gjestet Notodden, og etter 90 minutter stod det 1–1. Notodden tok en tidlig ledelse ved Pipo Ferreira, mens Stefan Mladenovic utlignet like før pause. Resultatet holdt seg gjennom ekstraomgangene, og det måtte straffesparkkonkurranse til for å kåre en vinner.

Der bommet førstedivisjonslaget Notodden på hele tre av fire straffer, mens Odd scoret på alle sine.

Odd sleit seg med andre ord videre til fjerde runde.

Haugesund var i trøbbel

Frederik Gytkjær

HAUGESUND-HELT: Frederik Gytkjær.

Også Haugesund slapp med skrekken.

Laget har hatt en frisk start på årets sesong, men borte mot Nest-Sotra så det lenge mørkt ut for eliteserielaget. Sondre Liseth sørget for hjemmeledelse til pause, men to scoringer av Frederik Gytkjær etter pause betyr avansement til Haugesund.

– Det var viktig. Vi setter cupen høyt. Det var deilig å komme videre, for vi slet litt, sier den danske helten.

• Luton misset seiershattrick mot Everton

Luton prøvde å slå Everton for tredje gang denne sesongen, men måtte nøye seg med 1-1 og er fortsatt på nedrykksplass i Premier League.

I en kamp med mange store sjanser til begge lag tok Everton ledelsen på et VAR-straffespark midt i første omgang, men Elijah Adebayo utlignet da han knuste Ashley Young i en duell ved lengste stolpe, tok ned ballen og knallet den i mål.

Luton måtte vinne for å klatre forbi Nottingham Forest og ta seg over nedrykksstreken, men er i stedet bak på målforskjell med en kamp mer spilt.

Everton kom fra seier i tre strake hjemmekamper og har tross sine poengstraffer berget plassen. Likevel ville laget gjerne fortsette seiersstimen.

UZxSU_N9CXo
  • Schjelderup-perle hjalp Nordsjælland til seier

En frisparkperle fra Andreas Schjelderup ble vinnermålet da Nordsjælland slo AGF 3-1 borte. Laget henger med i gullkampen i dansk fotball.

Farum-laget inntok 2.-plassen tre poeng bak Brøndby, men ett foran FC København og Midtjylland før de tre andre topplagene skal i aksjon søndag.

Halvparten av målene i kampen ble scoret av banens to nordmenn, for på overtid reduserte Magnus Knudsen for AGF, som torsdag spiller cupfinale mot Silkeborg.

Søndag er det storkamp mellom Midtjylland og Brøndby, mens FC København gjester nettopp Silkeborg. (NTB)

Z9MpMJjlMEg
  • Stian Solberg ga ishockeylandslaget 1-0-seier over Latvia i forlengning

Stian Solberg vant pucken, gikk fra egen halvdel og ga Norges ishockeylandslag 1-0-seier over Latvia etter 37 sekunder i forlengningen fredag.

Det skjedde etter tre målløse perioder i Riga.

Det norske laget gikk rett i strupen på bronsevinneren fra fjorårets VM og dominerte den første perioden. Norge vant skuddstatistikken i de første 20 minuttene 13-2, og supertalentet Michael Brandsegg-Nygård hadde to stolpetreff.

Solberg er svært ettertraktet og kan i juni bli den første norske spiller som velges i første runde i NHL-draften.

Lagene møtes igjen lørdag i generalprøven før elite-VM. Mandag offentliggjør landslagssjef Tobias Johansson troppen til mesterskapet i Tsjekkia. Norge spiller sin første kamp mot Sveits fredag 10. mai. (NTB)