Gir seg: – Det har vært fire intense år

Stokke-ordfører Erlend Larsen tar en pause fra politikk på heltid.

Ordfører i Stokke kommune, Erlend Larsen.

– KREVENDE PROSESS: Søndag kveld varslet Erlend Larsen at han fra nyttår kun skal være kommunestyrerepresentant ut valgperioden.

Foto: Philip Hofgaard / NRK

«Etter fire intense år hvor mye tid og energi har gått med til kommunesammenslåing, har jeg kommet til at jeg vil ha en pause fra lokalpolitikken».

Det skrev ordfører i Stokke, Erlend Larsen (H), på sin facebookside søndag.

Han kommer imidlertid til å være «menig» kommunestyrerepresentant ut valgperioden, etter at perioden som ordfører er avsluttet til nyttår.

Tenker på familien

Til NRK sier Larsen at det er flere grunner til at han ønsker en pause. Tanken har slått ham flere ganger i løpet av de siste årene, men han begynte for alvor å tenke på det i sommer.

Debatter og kritikk i media og hvordan det kunne påvirke familien, har også hatt noe å si for hans beslutning.

– Det er slikt man naturlig nok tenker på når mediepresset er på det høyeste. Hvor langt skal man belaste familien med den virksomheten som jeg gjør, sier han.

– Vi har vært gjennom en veldig krevende prosess. Nå føler jeg et behov for å kunne hente meg litt inn igjen, legger han til og sikter til sammenslåingsprosessen.

Kritikk av ny lønn

1. januar 2017 blir Stokke, Andebu og Sandefjord slått sammen til én kommune og Larsen var tiltenkt jobb som utvalgsleder og ombudsmann. Både stillingsstørrelsen og lønnen har fått kritikk den siste tiden.

– Jeg har registrert den diskusjonen. Det er andre som har kommet med disse forslagene, så jeg har ikke involvert meg så veldig. Men det er klart at alle medieoppslagene er med på å skape en belastning.

Larsen tror ingen andre kommer til å fylle den stillingen nå.

– Betyr det at den stillingen ble opprettet for deg?

– Bjarne (Sommerstad, jour. amn.) og jeg er ordførere i dag og vi har ledet denne prosessen fra hver vår side, og det er slik at sammenslåingsprosessen er ikke ferdig til nyttår. Det er ganske mange ting som gjenstår, som en del andre rundt oss mener vi burde være med på å løse.

– Hvordan skal det løses nå som du ikke skal være med lenger?

– Det kommer til å gå veldig bra, sier Larsen.

Han vet foreløpig ikke hva annet han skal jobbe med etter nyttår, ved siden av å være kommunestyremedlem.