Hopp til innhold

Drapssiktet 18-åring avhøres i morgen - vitneavhør av legevaktansatte

Torsdag starter avhørene av den unge kvinnen som er siktet for å ha drept kjæresten i Porsgrunn. – Vi har bedt om en rettspsykiatrisk undersøkelse av henne, sier politiinspektør Odd Skei Kostveit.

Åsted drap Porsgrunn

ÅSTEDET: Den foreløpige obduksjonsrapporten samsvarer med hva politiet mener skal ha skjedd i leiligheten i Hovenga i Porsgrunn.

Foto: Richard Aune / NRK

Det er foreløpig satt av to dager til de første avhørene av den 18 år gamle kvinnen som ble pågrepet på åstedet kort tid etter drapet.

– Vi satser på å starte avhør i morgen og etter planen vil vi fortsette utover på fredagen, sier politiinspektør Odd Skei Kostveit ved Sør-Øst politidistrikt.

Legevaktansatte avhøres

Til helgen vil det etter planen også bli gjennomført avhør av et vitne til selve drapshendelsen, samt vitner politiet håper kan si noe om hendelsesforløpet i forkant av drapet.

Politiinspektør Odd Skei Kostveit i Sør-Øst politidistrikt.

Politiinspektør Odd Skei Kostveit.

Foto: Vilde Jagland / NRK

– Det er blant annet snakk om et vitne som fra utsiden av leiligheten skal ha sett deler av hendelsen da drapet ble begått, sier Kostveit.

Som NRK kunne fortelle i går, er dette vitnet moren til den drepte 22-åringen. Kostveit vil imidlertid fortsatt ikke bekrefte dette.

– Vi skal også avhøre vitner til fornærmedes bevegelser i forkant av selve drapshandlingen. Det dreier seg blant annet om ansatte ved legevakta i Porsgrunn, sier politiinspektøren.

Les også Drapet i Porsgrunn: Spesialenheten kobles inn

Politisperring hvor drapet i Porsgrunn skjedde.

To sakkyndige skal vurdere siktede

NRK meldte mandag at den siktede 18-åringen ringte politiets operasjonssentral fra Porsgrunn kommunale legevakt få timer før drapet.

Da hadde hun og den nå avdøde 22-åringen oppsøkt legevakta i kjølvannet av en voldshendelse dem imellom.

Porsgrunn kommunale legevakt

Ansatte ved legevakta skal avhøres av politiet.

Foto: Berit Heggholmen / NRK

– Vi har også bedt om at retten oppnevner to sakkyndige til å gjennomføre en såkalt rettspsykiatrisk undersøkelse av den siktede. Det er ganske vanlig i drapssaker, sier Kostveit.

Han tilføyer at vurderingen trolig vil foreligge innen tre måneder.

Foreløpig obduksjonsrapport klar

Kostveit kan også fortelle at politiet har mottatt den foreløpige obduksjonsrapporten.

– Den inneholder ikke noe som var uventet for oss. Konklusjonen der er i samsvar med det hendelsesforløpet vi mener er mest sannsynlig, sier politiinspektøren.

Som NRK meldte i går ettermiddag, skal 22-åringen ha blitt påført flere slag med et balltre.

Slagene ble påført inne i leiligheten mens 22-åringens mor sto utenfor boligen som hjelpeløst vitne til det som skjedde.

Les også Drapet i Porsgrunn: Moren så sønnen ble slått med balltre

Drap åsted Porsgrunn, politi