Hopp til innhold

Bryllup i retten

Kjendisene giftet seg i Tjøme-skjærgården og fikk ubudent besøk. Det ble det rettssak av.

Andrine Sæther og Lars Lillo Stenberg

Andrine Sæther og Lars Lillo Stenberg møter Se og Hør i en ny runde i retten.

Foto: Aas, Erlend / SCANPIX

Da skuespiller Andrine Sæther og musiker Lars Lillo-Stenberg giftet seg på Grepan pensjonat på Tjøme i 2005, lå en fotograf fra Se og Hør i buskene og fotograferte den private vielsen som foregikk utendørs. Det reagerte kjendisparet på, og saken havnet i tingretten. Der ble ukebladet dømt til å betale 150 000 kroner i erstatning og 150 000 kroner i saksomkostninger, men Se og Hør anket dommen. Fredag kommer den opp til ny behandling i lagmannsretten.

Trykket uten samtykke

Da saken gikk i tingretten i 2006, uttalte Lars Lillo-Stenberg at han ønsket å finne ut hvor langt Se og Hør har lov til å gå i sin dekning av kjente personers liv, skriver Dagbladet. Se og Hør-redaktør Odd Johan Nelvik sa den gang at paret er offentlige personer med stor interesse for allmennheten, og at vielsen fant sted på offentlig grunn.

- Det er viktig å få trukket opp en grense mellom ytringsfriheten og privatlivets fred når det gjelder denne type oppslag. Oppslaget er ikke negativt ladet, men det er trykket uten samtykke fra dem det gjelder, sier parets advokat Harald Stabell til Dagbladet. Han mener at dette er en viktig prinsippsak, og ser ikke bort fra at den kan havne i Høyesterett.

Pressemann reagerer

Generalsekretær Per Edgar Kokkvold i Norsk Presseforbund reagerer på at man i utgangspunktet har brukt straffeloven på en slik sak

- Som redaktør ville jeg ikke opptrådt som Se og Hør har gjort. Men hvis denne dommen blir stående, representerer den helt nye grenser for hva som er privatliv, sier han til avisa.