Anders (21): – Jeg tenkte med en gang på 22. juli

Anders Bjerva fra Bamble studerer ved UIO, og sier hendelsene ved Blindern i Oslo er skremmende.

Blindern i Oslo og Anders Bjerva

UBEHAGELIG OPPLEVELSE: 21 år gamle Anders Bjerva fra Bamble opplever dramaet på Blindern på nært hold.

Foto: NRK/Privat

– Man blir jo litt nervøs når dette skjer så nært, sier 21-åringen til NRK.

Politiet har sperret av flere bygninger på universitetsområdet på Blindern i Oslo etter at de har funnet en bombeliknende gjenstand. Gjenstanden ble funnet i en pose mens politiet lette etter to menn som skjøt en vekter i brystet natt til onsdag.

Mandag starter fadderuka for de nye studentene som skal starte et nytt år ved UIO, og Bjerva sier det er trist at slike hendelser skal skremme folk.

– Jeg har kun holdt meg inne i hele dag, og fulgt nyheten på nettet. Senere skal jeg en tur til sentrum, men jeg holder meg unna T-banen, sier han.

Les også:

En vekter på Universitetet på Blindern er skutt, og politiets bombegruppe er på vei etter funn av en bombelignende gjenstand

Tenkte på 22. juli

Bjerva sier han føler seg forholdsvis trygg i byen, men at det er lett at tankene går tilbake til 2011.

Det er lett å dra sammenligning tilbake til 22. juli, og man føler seg aldri helt trygg når slike ting skjer. Jeg håper at både PST og politiet har kontroll på situasjonen.

Klokka 10.35 opplyste politiet at de ville forsøke å uskadeliggjøre gjenstanden, og at de ikke kunne utelukke at det var en eksplosiv ladning som var funnet.

– Politiet ved sperringene tar derfor på seg verneutstyr nå, opplyste innsatsleder Torgeir Brenden.

Ekkelt å tenke på

Anders Bjerva sier han synes det er ubehagelig å tenke på at noen kan ha plassert en bombe så nært der han både bor og studerer.

– Jeg får håpe at dette kun er en dårlig spøk, det er ikke så greit å tenke på at studentene skal skremmes på denne måten, sier han.