Innførte vernevest etter overfall i fjor

– Nokas innførte vernevest og strengere prosedyrer for vekterne etter et overfall på Universitetet i Oslo i fjor, sier kommunikasjonsdirektør Ådne Mauritzen.

Vektere Blindern

Alle vekterne på Blindern går med vernevest.

Foto: Braastad, Audun / NTB scanpix

I slutten av november i fjor satte minst to gjerningsmenn utstyrt med elektrosjokkpistol, kniv og tau en Nokas-vekter ut av spill. Vekteren fikk våpenet satt mot nakken, men klarte å avverge knivstikking før han mistet bevisstheten.

Ådne Mauritzen, Nokas

Ådne Mauritzen i Nokas sier dette er første gang en av deres vektere har blitt beskutt.

Foto: NOKAS

– Etter den hendelsen gjorde vi en grundig analyse og besluttet å utstyre alle vekterne våre på Blindern med en vernevest, sier kommunikasjonsdirektør Ådne Mauritzen i Nokas til NRK.

Vernevesten skal beskytte mot stikk med kniv og lignende og er lettere enn en skuddsikker vest. I dette tilfelle stanset den også skuddene, sannsynligvis fordi våpenet som ble brukt var en 22-kaliber.

I natt skjedde et nytt angrep. En vekter oppdaget to menn da han gikk runden sin og ble beskutt da han prøvde å komme i kontakt med dem.

Første gang

Vekterne som går på Blindern får opplæring om stedet før de begynner å patruljere der.

– Mannen som ble beskutt i natt hadde fått slik trening. Han er en erfaren vekter som har jobbet hos oss i flere år, sier Mauritzen.

Han legger til at vekteren som ble skutt er ved godt mot. Han ble truffet med halglignende skudd som nå blir behandlet. Mauritzen sier dette er en alvorlig situasjon for Nokas.

– Så vidt jeg vet er dette første gang en av våre vektere er blitt beskutt og det er særdeles alvorlig for oss.

Han sier Nokas nå vil gjennomgå rutinene og prosedyrene på nytt og vurdere om de skal skjerpes ytterligere.

AKTUELT NÅ

SISTE NYTT

Siste meldinger