NRK Meny
Normal

Fulle passasjerer gjorde grensekontrollen vanskelig

Passasjerene som ankom med Fjord Line til Sandefjord var så fulle at det skapte problemer for politiet å gjennomføre grensekontrollen de er pålagt.

Fjord Line og Color Line

I forbindelse med en grensekontroll på Fjord Line i november så politiet i Sandefjord flere fergepassasjerer som var så fulle at de trengte hjelp.

Foto: Hans Petter Reppe / NRK

Hendelsen det vises til skjedde i slutten av november.

Politiet skulle kontrollere alle som kom i land med ferga og observerte at folk ikke var i stand til å komme seg i land uten hjelp, de var overstadig beruset. Dette forsinket hele kontrollen.

– På hvilken måte de har blitt så beruset, vet jo ikke vi, men vi må håndtere de problemene dette medfører. Vi kommer kanskje til å ta kontakt med fergeselskapet, sier leder for ordensseksjonen ved Sandefjord politistasjon, Per Olav From.

– Følger reglene

Per Olav From

Per Olav From i Sandefjord-politiet sier at det skaper utfordringer i bybildet når svært fulle passasjerer ankommer byen.

Foto: Yngve Tørrestad / NRK

Det er danske myndigheter som har ansvar for å utføre skjenkekontroller på Fjord Line-fergene.

Kommunikasjonsdirektør i Fjord Line, Eva Mellgren, sier at mannskaper om bord skal passe på at passasjerer ikke drikker for mye.

– De skal følge strenge regler. Men det kan jo glippe, og hva som har skjedd i dette tilfellet er vanskelig å kommentere, sier hun.

Hun mener at det kan skyldes at folk har smuglet inn alkohol som de har drukket etter at vaktene har nektet dem mer å drikke på båten.

Skaper utfordringer i Sandefjord

Politiet i Sandefjord mener det skaper utfordringer i bybildet når så fulle passasjerer ankommer byen.

– Vi har stort fokus på forebygging av vold og da kan så fulle folk være et problem, sier From.