Styrker vaktholdet etter passasjerbråk

Color Line tror ikke problemene som oppstod på havna i Kristiansand natt til lørdag, først og fremst skyldes alkohol, men øker vaktholdet.

SuperSpeed 1 kansellert igjen

Fulle passasjerer skaper trøbbel for grensekontrollen i Kristiansand.

Foto: Thomas Grønvold / NRK

Ifølge politiet var noen av passasjerene, som kom i land natt til lørdag, så fulle at de hverken klarte å snakke for seg eller finne fram legitimasjon.

En av de reisende skal ha falt på vei mot terminalbygget. En annen måtte legges i jern og kjøres til arresten etter vold mot en vakt.

Color Line svarer med å sette inn flere vektere kommende helg, men konserndirektør i Color Line, Helge Otto Mathisen, tror ikke alkoholen var hovedproblemet.

– Begge episodene skjedde etter at passasjerene hadde forlatt skipet og ventet på grensekontroll i passasjertuben. Når mellom 500 og 1000 passasjerer skal gjennom en relativt trang passasje for å bli kontrollert av politiet, kan det fort oppstå irritasjon, sier han.

– Har god kontroll på skjenkingen om bord

Mathisen ønsker ikke å spekulere i om passasjeren, som måtte tas hånd om av politiet, hadde fått i seg for mye alkohol.

Han mener de har god kontroll på skjenkingen om bord.

– Ansatte er kurset i skjenkeproblematikk og gjør en kjempegod jobb. I de tilfellene folk blir for beruset, vil de ikke få servering. Det skjer fra tid til annen, men det er ingen grunn til å endre rutinene vi har når det gjelder dette, sier Mathisen.

– Svært sjeldent

Helge Breilid

Helge Breilid i Tollvesenet sier enkelte passasjerer får i seg litt for mye alkohol, men opplyser at de sjeldent må kontakte politiet for bistand.

Foto: Morten Rosenvinge / NRK

Tolltjenestemennene i Kristiansand har god erfaring med fergepassasjerer. Kontorsjef i Tollregion Sør, Helge Breilid, bekrefter at det er noen passasjerer som får i seg for mye alkohol.

– Noen har fått i seg mer alkohol enn de strengt tatt burde, og spesielt nå i julebordsesongen, sier han.

– Vi har hatt episoder der vi har kontaktet politiet, men slike hendelser er imidlertid svært sjeldne, sier Breilid.