NRK Meny
Normal

Larvik Håndballklubb: – En trist og lei sak

I mars i år ble det klart at tidligere daglig leder i Larvik HK, Bjørn-Gunnar Bruun Hansen, valgte å anke dommen mot sin tidligere arbeidsgiver. Tirsdag skal saken opp for lagmannsretten.

Roger Berglie og Bjørn Gunnar Bruun Hansen

Tidligere daglig leder i Larvik HK og hans advokat Roger Berglie.

Foto: Vegard Lilleås / NRK

Ankesaken som skal opp i Agder lagmannsrett tirsdag og onsdag neste uke, gjelder tingrettens bevisbedømmelse og rettsanvendelse.

Nesten konkurs

Bjørn-Gunnar Bruun Hansen sa opp sin stilling som daglig leder i Larvik Håndballklubb da det ble kjent at klubben var i ferd med å gå konkurs. I etterkant krevde han Larvik HK for lønn og feriepenger fra 2013. Disse pengene mente Larvik at Bruun Hansen hadde fraskrevet seg.

Kravet til den tidligere daglige lederen var på 720 000 kroner. Det ble imidlertid ikke hørt, og Larvik Håndballklubb ble frifunnet.

Advokaten hans Roger Berglie sa da at Bruun Hansen hadde prioritert å ordne lønn til spillere og andre ansatte, og dermed satte seg selv bakerst i rekka.

Håper på et annet utfall

– Hvis Agder lagmannsrett kommer fram til et annet resultat, vil det bety at Bruun Hansen kan få lagt denne saken bak seg og gå videre i livet. Det vil samtidig bety en stor økonomisk lettelse da han har vært i en meget vanskelig økonomisk situasjon siden 2013 hvor han utsatte lønna si, sier Berglie.

Advokaten legger ikke skjul på at saken er vanskelig for Bruun Hansen, som har et nært forhold til klubben.

Vanskelig situasjon

Harald Gaupen

Styreleder i Larvik Håndballklubb, Harald Gaupen skulle ønske klubben kunne vært foruten rettssaken.

Foto: Fredrik Laland Ekeli / NRK

Skulle håndballklubben tape saken mot Bruun Hansen neste uke, vil det få store konsekvenser. Det sier styreleder i Larvik HK, Harald Gaupen.

– Det betyr jo at vi kan risikere å betale kravet pluss saksomkostninger i to instanser. Det vil være et betydelig beløp for Larvik Håndballklubb som har en anstrengt økonomi fra før av. Hvis vi skulle komme i den situasjonen, må vi iverksette kraftige tiltak for å betale dette.

Videre understreker Gaupen at Håndballklubben gjerne skulle vært foruten rettssaken.

– Vi mener at kravet ikke er berettiget, og vi vant fram i tingretten med det synspunktet. Vi synes det er trist og leit at saken blir reist, og synes det var trist at dette kom videre i rettsapparatet. Akkurat som når det kom i tingretten, avslutter styrelederen.