– Dårlig økonomisk styring fra ende til annen

Larvik håndballklubb har fire uker på seg til å skaffe fem millioner kroner. Hvis ikke går de konkurs. Larvik Frp og hovedsponsoren er ikke imponert.

Larvik Håndballklubb

STJERNELAG: Dårlig økonomisk styring gjør det usikkert for Larvik Håndballklubb.

Senest høsten 2014 fikk Larvik Håndballklubb et lån på fire millioner fra Larvik kommune. Den gangen var Fremskrittspartiets kommunestyrerepresentanter de eneste, i tillegg til en uavhengig representant, som stemte imot på grunn av den økonomiske styringa i klubben. I dag er FrPs gruppeleder i Larvik, Per Manvik, fortvilet.

Per Manvik

Gruppeleder Larvik Frp Per Manvik.

Foto: Helga Tunheim / NRK

– Dette er dårlig økonomisk styring fra ende til annen. Det ser ut som de ikke har hatt kontroll i det hele tatt. Vi håpte at de fikk rydda opp i økonomien da de fikk lånet i høst, sier Manvik.

Nå håper han at fem millioner faktisk er det reelle tallet.

– Men jeg frykter at det er enda mer, sier FrPs gruppeleder.

Erkjenner dårlig styring

Styreleder i Larvik HK Thor Edvard Mathisen innrømmer at klubben ikke har styrt økonomien godt nok.

– Vi har ikke hatt de riktige styringsverktøya til å oppdage hvor alvorlig dette var tidlig nok. Det er en likviditetssituasjon som har innhenta oss. Vi har hatt for høye utgifter og for lave inntekter, sier han til NRK.

Thor Edvard Mathisen

Styreleder i Larvik Håndballklubb Thor Edvard Mathisen leder en klubb på randen av konkurs. Fem millioner må inn innen slutten av februar.

Foto: Hans Petter Reppe / NRK

Klubbens hovedsponsor er overrasket over situasjonen Larvik er i dag.

– De har hatt fremragende resultater på banen i mange år nå, men utenfor har de åpenbart ikke hatt grep om økonomien sin, sier kommunikasjonssjef i Skagerak Energi, Thor Bjørn Omnes.

Hva hovedsponsoren vil gjøre videre nå, vet han foreløpig ikke.

– Vi har en god dialog med klubben, men vi har ikke tatt stilling til hvordan, eller om, vi skal hjelpe klubben i situasjonen, forklarer Omnes.

Jippi lekeland pengesluk

Klubbens pengesluk. En feilslått investering i Jippi Lekeland har kostet Larvik mer enn det smakte.

Foto: Hans Petter Reppe / NRK