NRK Meny
Normal

Fakkeltog for Joshua French

Rundt 300 mennesker møtte opp i Oslo for å vise sin støtte til Joshua French. De håper å få den drapsdømte nordmannen hjem til Norge.

Fakkeltog for Joshua French

Under parolen 'Joshua French til Norge nå – før det er for sent' møtte rundt 300 mennesker opp for å gå i fakkeltog for den dødsdømte nordmannen.

Foto: Lise Wolden / Privat

French har sittet fengslet siden 2009 i Kongo. Han er dømt til døden, etter at han og avdøde Tjostolv Moland ble tiltalt for drap på sjåføren Abedi Kasongo i mai 2009.

I tillegg ble Joshua French dømt til livsvarig fengsel for drap på cellekameraten Tjostolv Moland.

Joshua Frenchs søster, Hannah French, tidligere statsminister Kjell Magne Bondevik og skuespiller Per Christian Ellefsen var blant dem som holdt appeller under markeringen lørdag ettermiddag.

Toget gikk fra Jernbanetorget til Eidsvolls plass foran Stortinget.

Fredag sa moren hans til NRK.no at French ikke lenger orker å snakke. Hun er i Kongo og besøker sønnen hver dag. De setter pris på støtten de får fra Norge.

– Det betyr veldig mye for meg. Det er oppmuntrende for oss at såpass mange er engasjert i denne saken. Joshua er veldig glad for alt som blir gjort på hans vegne, sa Kari Hilde French.

Hun mener sønnen har overlevd lenger enn de fleste nordmenn ville klart.

En av arrangørene bak fakkeltoget, Arvid Gramstad, håper nå at norske myndigheter klarer å få Joshua French tilbake til Norge før det er for sent. Demonstrantene hevder French er blitt offer for et justismord.

(NRK/NTB)