– Joshua French tilstand er forverret

Moren ble forskrekket da hun besøkte Joshua French i fengselet tirsdag formiddag.

Joshua French

SYKEHUS: Fengselslegen vurderer å flytte Joshua French til et militærsykehus. (arkivbilde)

Foto: Aas, Erlend / NTB scanpix

Mandag denne uken skrev Kari Hilde French i et blogginnlegg at sønnen trolig har fått malaria i fengselet i Kongo. Nå skal tilstanden til den fengslede nordmannen ha forverret seg.

– Da jeg kom i formiddag ble jeg forskrekket. Feberen var skyhøy, han var verre enn i går og jeg ble veldig bekymret, sier hun til NRK tirsdag.

Uro i byen

Kari Hilde French har bodd i Kinshasa i over et år for å sørge for sønnens livsopphold i det militære Ndolo-fengslet. Hun besøker han hver dag. Da hun tirsdag oppdaget hva slags form han var i, ble fengselslegen kontaktet og kom.

– En vestlig lege ble også kontaktet, men kunne ikke komme ut fordi det er uroligheter i byen og alle er bedt om å holde seg inne.

At sønnen ikke kan få all legehjelpen han trenger i fengselet, er Kari Hilde French innforstått med, men mot malariaen kan noen gripe inn, sier hun.

– Fengselslegen sa at hvis ikke Joshua ble bedre, så vurderer de å flytte ham til et militærsykehus i morgen. Det nytter ikke å flytte ham i dag på grunn av all uroen i byen.

Likevel er hun ikke sikker på hva som er best for sønnen, å bli på cellen eller bli overført til et militærsykehus.

– På cellen har han jo folk som passer på ham og ser etter ham.

Joshua French og Kari Hilde French

Kari Hilde French blir i Kongo til visumet hennes går ut, så drar hun hjem for å nytt visum og reiser så ned igjen. (arkivbilde)

Foto: Christensen, Marte / NTB scanpix

Tror på løsning

Selv blir Kari Hilde French i Kongo til visumet går ut. Da drar hun til Norge for å fornye dokumentene, slik at hun kan reise tilbake til landet.

– I mellomtiden kommer en familievenn ned for å handle mat og ta seg av andre nødvendigheter for Joshua. Jeg tror ikke han ville klart seg uten hjelp fra Norge, forteller hun.

Moren mener sønnens situasjon er veldig annerledes nå enn for noe over ett år siden, og hun tror den nye regjeringen kan medvirke til at Joshua får det bedre og at saken kan få en løsning.

- I fengselet kan vel ikke noe bli bedre, men enkelte av de nye regjeringsmedlemmene ønsker å se en ende på saken.