Worldometer: Over 1 million mennesker er døde av korona

Verden passerte søndag 1 million dødsfall knyttet til koronaviruspandemien, viser tall fra Worldometer.

Covid-syk begraves i India

DØDE: To gravlundsarbeidere i Indias hovedstad New Delhi forbereder begravelsen av en person som døde av covid-19, samme dag som det globale dødstallet passerte 1 million mennesker.

Foto: Sajjad Hussain / AFP

Denne artikkelen er over en måned gammel, og kan inneholde utdaterte råd fra myndighetene angående koronasmitten.

Hold deg oppdatert i NRKs oversikt, eller gjennom FHIs nettsider.

Koronaviruset ble først oppdaget i Kina i januar i år, og har siden utviklet seg til en global pandemi som har fått store konsekvenser verden over.

Det første bekreftede dødsfallet av sykdommen ble registrert i Wuhan-provinsen i Kina 9. januar, mens det første dødsfallet utenfor Kina ble registrert 1. februar på Filippinene.

Det første dødsfallet utenfor Asia ble registrert i Frankrike 14. februar. 12. mars opplyste statsminister Erna Solberg på en pressekonferanse at det første dødsfallet i Norge var blitt registrert.

Det er siden da registrert 270 dødsfall knyttet til pandemien i Norge, men helsemyndighetene understreker at det er vanskelig å skille mellom hvor mange som har dødd av korona og hvor mange som har dødd med sykdommen.

USA på dødstoppen

Så langt er det USA som har flest dødsfall som følge av sykdommen. 209.326 amerikanere har dødd siden pandemien brøt ut, ifølge Worldometer.

På plassene under, finner vi:

  • Brasil (141.441)
  • India (94.971)
  • Mexico (76.243)
  • Storbritannia (41.988)
  • Italia (35.835)
  • Peru (32.142)
  • Frankrike (31.700)
  • Spania (31.232)
  • Iran (25.589)

Det er kun 21 land og territorier som oppgir at de ikke har hatt noen dødsfall som følge av pandemien.

Over 33 millioner har vært smittet

Siden pandemien startet har over 33 millioner mennesker verden over testet positivt for koronaviruset. Av dem har drøyt 24 millioner blitt friske.

De siste tallene fra Worldometer viser at det er mellom sju og 8 millioner aktive smittetilfeller i øyeblikket, men bare én prosent av pasientene er alvorlig syke.

Også når det gjelder antall positive tester, troner USA på toppen med over 7 millioner bekreftede tilfeller, etterfulgt av India med 6 millioner.

De siste tallene fra Norge viser at 13.658 nordmenn har testet positivt for covid-19 til nå.

Status Norge

Sist oppdatert: 30.10.2020
2 032
Siste uke
47
Innlagt
281
Døde

Presidentvalget kort forklart

Grupper som Proud boys og Antifa har fått mye oppmerksomhet den siste tiden. Den ekstremistiske hatgruppen Proud boys jublet da president Donald Trump sa «stand back and stand by» i den første presidentdebatten. Samtidig forbereder Boogaloo bois seg på borgerkrig, mens medlemmer av Antifa på venstresiden er villige til å bruke vold i kampen mot rasister og fascister. Kan valget utløse en krig mellom disse gruppene? Og er de farlige?
3. november 2020 velger amerikanerne sin neste president. Donald Trump stiller til gjenvalg for Republikanerne. Joe Biden stiller som presidentkandidat for Demokratene. Ved forrige presidentvalg vant Trump til tross for at Hillary Clinton fikk flest stemmer. Hvordan kan det skje? Her er to ting du må vite for å forstå USA-valget.
3. november 2020 velger amerikanerne sin neste president. President Donald Trump stiller til gjenvalg for Republikanerne. Joe Biden stiller som presidentkandidat for Demokratene. Kan Biden slå Trump?

SISTE NYTT

Siste nytt