Hopp til innhold

Vurderer om 10 år gammelt voldtektsoffer skal få ta abort

Høyesterett i India har bedt leger undersøke om en ti år gammel jente skal få lov til å ta abort etter å ha blitt voldtatt av onkelen.

Indisk aktivist protesterer mot voldtektskulturen i landet

Indisk aktivist protester mot voldtektskulturen i landet.

Foto: Sajjad Hussain / AFP

Jentas foreldre tok henne med på sykehus etter at hun klagde på magesmerter. Der fikk de beskjeden om at deres ti år gamle datter var i 26. svangerskapsuke, skriver Indian Express.

10-åringen fortalte at hun hadde blitt voldtatt av onkelen sin gjentatte ganger i løpet av de siste sju månedene.

Onkelen er arrestert, og jentas foreldre har søkt om tillatelse for å ta abort.

I forrige uke nektet en lavere rettsinstans å innvilge søknaden, med begrunnelse om at «en abort vil utgjøre en større fare for liv».

Nå har høyesterett i landet bedt et team med leger ved Postgraduate Institute of Medical Education and Research (PGIMS), avgjøre om hva som utgjør størst risiko for jenta: Å ta abort, eller å bære frem barnet, melder BBC.

Risikofylt å bære frem barnet

Det er komplisert fordi hun også er et barn. Kroppen til en 10-åring er ikke ferdig utviklet, så hun er i fysisk fare dersom hun bærer frem barnet, sier dr. Geeta Chadha til The Quint.

Den indiske gynekologen Puneet Bedi sier det er bedre å avslutte svangerskapet ettersom den psykologiske påkjenningen av en fødsel i slik ung alder vil skade jenta.

– Det er en risiko forbundet med abort, men for jenta som fortsatt er i utvikling, vil det være mange følelsesmessige arr, sier Bedi.

Flere lignende saker

I India er det forbudt å ta abort etter 20. svangerskapsuke, med mindre morens liv står i fare.

Loven er innført for å hindre at jentefostre blir abortert vekk fordi mange foreldre heller ønsker å få guttebarn.

Landets høyesterett har mottatt flere søknader av jenter og kvinner som ønsker å gjennomføre abort etter å ha blitt voldtatt.

En annen 10 år gammel jente har også søkt om tillatelse til å ta abort etter å ha blitt voldtatt gjentatte ganger av sin stefar. Han er arrestert.

SISTE NYTT

Siste nytt