Hopp til innhold

Voksne får ikke leke i legopark – mener de blir diskriminert

Voksne lego-entusiaster mener aldersgrensen på et nytt legoland i Australia er diskriminerende. Nå truer de med å saksøke Lego for å få være med å leke.

Legoklosser

POPULÆR: Mange voksne liker lego, men på mini legoland i Melbourne er de ikke velkomne uten barn.

Foto: Martin Lehmann / AP

Til stor glede for mange australske barn, åpnet landets første mini-legoland i et kjøpesenter i Melbourne på tirsdag.

Ifølge opplevelsessenterets nettside tilbyr de blant annet et minityrland i lego, en lego 4D kino, tivoli-attraksjoner som lego berg-og-dal-bane, en egen lego-fabrikk og en lego-brannmann-park.

Laster Twitter-innhold

Men det er ikke bare de minste som har latt seg begeistre av det nye lekelandet som er beregnet for barn fra 0–10 år.

En rekke voksne lego-entusiaster har oppsøkt senteret uten barn og forteller at de blir avvist i døren, skriver The Guardian.

Voksne er nemlig uønsket på senteret med mindre de kommer i følge med et barn under 17 år.

Kjøpte årskort

Flere voksne har klaget på at de har kjøpt årskort uten å vite om aldersgrensen. Kortene koster rundt 500 norske kroner og inkluderer blant annet førpremiere på Ninjago-events og rabatt på bursdagsselskaper, ifølge nettsiden.

Aldersgrensen har skapt debatt i sosiale medier i Australia. En av lego-entusiastene, Mark Robinson, sier han vil saksøke Lego for brudd på menneskerettighetene. På Facbooksiden til senteret har han skrevet dette:

– Jeg er forferdet over å høre at dere vil diskriminere på bakgrunn av alder. Lego er en glede for folk i alle aldere. Selv har jeg lego for tusenvis av kroner, og det er selvfølgelig mange voksne uten barn som vil oppleve attraksjonene.

En annen skuffet voksen, Stephan Roberts, anklager leketøysprodusenten for å fremmedgjøre en gruppe voksne som har betalte mye penger for å kjøpe og leke med lego.

– Burde forstått intensjonen

I Australia er diskriminering som følge av alder forbudt, men det kan gjøres unntak.

Aldersgrensen gjelder ikke lego-butikken, men selve opplevelsessenteret. 17 andre Lego-opplevelsessentre rundt om i verden har samme regel.

Foreningen Adult fans of Lego, AFOL, mener ekte fans burde har fått med seg regelen for lengst.

– Som et medlem av AFOL vil jeg av hele mitt hjerte beklage at de ikke forstår intensjonene bak aldersgrensen. Vi er ikke alle sånn. De fleste av oss skjønner dette, skriver Ryan Evans.

De får støtte fra sin søsterorganisasjon i Norge, Brikkelauget.

Jeg kjenner ikke saken godt, men min umiddelbare reaksjon er at noen ganger er noe bare for barn og noen ganger bare for voksne, sier leder og klossmajor, Morten Dalermoen.

Foreningen har enkelte arrangementer som hovedsakelig er for voksne lego-fans.

Les også: Viste fram Lego-versjon av Samfundet

Lego: – Beregnet for barn

I et uttalelse sier Lego at opplevelsessenteret er en liten, innendørs attraksjon som tilbyr sikre og morsomme omgivelser for familier med barn opp til ti år, og at senteret ikke passer for voksne.

– For å sørge for hyggelige omgivelser tilrettelagt for lek, tillater ikke senteret grupper av voksne, voksne par eller voksne alene som ikke kommer i følge med barn, skriver Lego i uttalelsen.

SISTE NYTT

Siste nytt