Viseguvernør drept i Afghanistan

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

En selvmordsbomber drepte viseguvernøren i Afghanistans sørlige provins Kandahar. Åtte afghanere ble drept i angrepet.

Volden i Afghanistan er på sitt verste siden Taliban ble styrtet i 2001. Det er store tap på begge sider i konlikten.

Drept på vei til jobb

Viseguvernør Abdul Latif Ashna hadde akkurat forlatt hjemmet og var på vei til kontoret sitt i byen Kandahar i Kandahar-regionen da en selvmordsbomber på motorsykkel sprengte seg selv.

En av livvaktene hans, sjåføren hans, samt to forbipasserende ble skadd i angrepet, melder Kandahars guvernør Tooryalai Wesa. Alle fire ble fraktet til sykehus, mens en femte person fikk lettere skader og unngikk dermed sykehusopphold.

En talsmann for Taliban, Yousuf Ahmadi, har tatt på seg skylden for angrepet, ifølge nyhetsbyrået AFP.

– En av våre hellige krigere sprengte sin motorsykkel nær bilen til Abdul Latif Ashna, og drepte viseguvernøren og skadet hans sjåfør og fire av hans livvakter. Det var ingen sivile ofre, sa han til AFP etter angrepet.

– Et steg tilbake

USAs ambassadør til Afghanistan, Karl Eikenberry, som var på besøk i Kandahar lørdag, fordømmer angrepet, men lover at det ikke vil påvirke kampen mot opprørerne.

– Tapet av en stor viseguvernør som dette er et steg tilbake. Men vi ser hele tiden at folk står frem, og folket fortsetter å kjempe for sikkerheten i området, sier Eikenberry.

De sivile rammes hardest

Flere tusen amerikanske og afghanske soldater har trappet opp operasjoner mot opprørerne i Kandahar det siste året, i et forsøk på å snu utfallet av den upopulære krigen som har pågått i nesten 10 år.

Samtidig har opprørere trappet opp de målrettede drapene, særlig mot myndighetspersoner og politikere. Fra midten av juni til midten av september i fjor ble 21 personer myrdet i slike angrep hver eneste uke, opplyser FN.

2010 var også det blodigste for utenlandske soldater i Afhanistan, med 711 drepte - sammenlignet med 521 i 2009.

Volden rammer likevel de sivile hardest. I fjor ble over 2400 sivile afghanere drept, mens over 3800 ble såret, ifølge tall fra FN.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt