NRK Meny
Normal

Vil tvangsutsende 500 barn

Storbritannia har planer om å utvise opp til 500 vietnamesiske barn. Planen er et prøveprosjekt, og hvis den lykkes, risikerer tusener av andre mindreårige asylsøkere å bli tvangsutsendt.

Storbritannias innenriksminister John Reid
Foto: Kirsty Wigglesworth / Scanpix/AP

Slike planer er stikk i strid med asylpolitikken Storbritannia har ført siden sent på 1990-tallet, skriver avisen The Guardian i dag.

London-avisen har fått tilgang til dokumenter fra det britiske innvandrings- og nasjonalitetsdirektoratet, der Vietnam-planen er omtalt.

Dypt bekymret

Avisen mener at hvis denne planen lar seg gjennomføre, kan mange tusen andre unge asylsøkere uten familie i Storbritannia etter hvert også bli tvangssendt ut av landet. Den ledende britiske barnevernsaktivisten Christine Beddoe krever at planene skrinlegges straks.

- Vi er dypt bekymret over at regjeringen går med på et program for tvungen utsendelse som utsetter sårbare barn for faren for utnyttelse og trafficking. Dette strider mot alle britiske og internasjonale forpliktelser til beskyttelse av barn, sier Beddoe til The Guardian.

- Ubrukelige

Innenriksminister John Reid, som er ansvarlig for innvandringsspørsmål, har sagt at britiske innvandringsmyndigheter er ubrukelige. Reid mener regjeringen setter sin troverdighet på spill ved å la 250.000 saker om ulovlig innvandring ligge uoppklarte.

(NTB)

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt