Tunisia vil ha Ben Alis kone utlevert

Tunisia vil ha kona til tidligere president Zine El Abdine Ben Ali, Leila Trabelsi, utlevert fra Saudi-Arabia.

Ben Ali og Leila Trabelsi

Ben Ali og Leila Trabelsi har blitt sammenlignet med en mafiaelite som styrte hele den tunisiske økonomien.

Foto: Hassene Dridi / Ap

– Tunisiske myndigheter har sendt en offisiell forespørsel til Saudi-Arabia om å utlevere Leila Trabelsi, kona til den tidligere presidenten, heter det i meldingen fra nyhetsbyrået TAP.

LES: – Også statsministeren må gå av

Bedt om å få Ben Ali utlevert

Tunisia har allerede bedt Saudi-Arabia om å få utlevert Ben Ali. Han skal ha vært involvert i flere alvorlige drapssaker. Ben Ali og familien fløy til Saudi-Arabia 14. januar etter sterke protester fra store deler av befolkningen i landet.

Forrige uke kom det meldinger om at Ben Ali Ben Ali fikk slag og falt i koma . Han skal ha fått behandling ved et sykehus i Jeddah.

Tjent store summer på bygging av skole

I wikileaks-dokumenter har det tidligere kommet frem at Trabelsi blant annet skal ha tjent store summer på byggingen av en eksklusiv skole. I dokumentene kom det også frem at USAs ambassadør sammenligner Ben Ali-familien med en mafiaelite som skal ha styrt hele den tunisiske økonomien.

Sparket regjeringen

Ben Ali gikk av som president og forlot landet 14. januar, og landets statsminister Mohammed Ghannouchi tok over som midlertidig president. Før Ben Ali forlot landet sparket han regjeringen og sa at det vil bli nytt valg i løpet av seks måneder. Da hadde han sittet ved makten i 23 år.

Tok sitt eget liv i protest

Opprøret i landet startet 17. desember, da en 26 år gammel arbeidsløs akademiker ble nektet å selge grønnsaker fra en kjerre på gata. Han tok sitt eget liv i protest mot tilstanden i landet.

Han var dråpen som fikk begeret av sinne til å flyte over for mange unge og sinte tunisiere. De har siden laget opprør i gatene, og satt fyr på biler og plyndret butikker.

Tunisia demonstrasjon

Mandag fortsatte demonstrasjonene i Tunis for at også landets statsminister skal gå av.

Foto: Hassene Dridi / Ap
Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt