Hopp til innhold

Verken Trump eller Clinton er populære blant velgerne

To meningsmålinger gjennomført av amerikanske aviser i helgen viser at over halvparten av amerikanske velgere stiller seg negative til både Clinton og Trump.

USA-ELECTION/

KJEMPER: Hillary Clinton og Donald Trump kjemper begge om å bli USAs neste president. Men det ser ut til at velgerne ikke er imponerte over noen av dem.

Foto: JIM URQUHART / Reuters

Washington Post har gått sammen med ABC News om en meningsmåling, mens NBC News har slått seg sammen med Wall Street Journal. Begge meningsmålingene undersøker hva amerikanske velgere mener om de som kjemper om å bli USAs neste president.

Meningsmålingene viser at både Donald Trump og Hillary Clinton blir sett negativt på av mer enn halvparten av amerikanske velgere, ifølge CNN.

Ugunstige inntrykk

I Washington Post/ABC News-undersøkelsen utgitt søndag, registrerte 57 prosent av velgerne at de hadde ugunstige inntrykk av de respektive kandidatene. 54 prosent av respondentene i NBC News/Wall Street Journal-meningsmålingen så negativt på Clinton, mens 58 prosent så negativt på Trump.

Ifølge Washington Post/ABC News' avstemning har Trump på sin side plukket opp 11 poeng siden mars, noe som gir ham en smal 46-44 prosent ledelse. Clinton leder med 3 poeng i NBC News/Wall Street Journal-meningsmålingen.

Sanders er populær

Begge meningsmålingene utført i helgen viser at den mest populære kandidaten i årets valgkamp er Sanders, som i motsetning til Trump har unngått spesielt negative angrep under valgkampen.

Mye tyder på at Trumps "boost" sammenfaller med at flere populære skikkelser innad i partiet har vist ham støtte i større grad. Blant annet har republikanernes leder i Representantenes hus, Paul Ryan åpnet for å samarbeide med Trump.

Br. dokumentar. Denne dokumentaren er laget underveis i den republikanske nominasjonskampen. For seks måneder siden var det få som tok Donald Trump på alvor i kampen om å bli USAs neste president. Milliardæren er blitt leder for en bevegelse av frustrerte og desillusjonerte amerikanske velgere som drømmer om en ny storhetstid for USA. For amerikansk presse er han blitt en ny gullgruve. (President Trump: Can He Really Win?)

SISTE NYTT

Siste nytt