NRK Meny
Normal

– Minst 10 ukrainske soldater drept av opprørere

Natt til fredag er flere ukrainske fallskjermsoldater drept i et prorussisk angrep nær området etter flytragedien, melder BBC. Trolig må kriminalteknikere nok en gang utsette etterforskningen.

Ukraina

VRAKRESTER: En mann står ved vrakrestene av det malaysiske flyet MH17 øst i Ukraina. Det har de siste dagene vært harde kamper mellom den ukrainske hæren og prorussiske opprørere i området der flere ble drept.

Foto: BULENT KILIC / Afp

Minst ti fallskjermsoldater er drept i et prorussisk angrep nær området hvor det malaysiske passasjerflyet angivelig ble skutt ned.

Det melder BBC. Ifølge en talsmann for det ukrainske militæret fryktes det at dødstallet kan stige til 14 når alle er identifisert.

Prorussiske angripere skal ha brukt bombekastergranater og skal ha skutt fra stridsvogner.

Etter flytragedien for to uker er flere drept i harde kamper mellom den ukrainske hæren og prorussiske opprørene ved vrakstedet utenfor byen Torez, i Donetsk-regionen øst i Ukraina.

Angrepet skal ha skjedd utenfor byen Shakhtarsk i samme region, skriver BBC.

Laster Twitter-innhold

Etterforskning på vent igjen

Det ukrainske militæret er nå i gang med å undersøke hvor mange som er drept, og dødstallet er trolig lavere enn 20, sier en kilde i militæret.

Tidligere i dag meldte den ukrainske tv-stasjonen Channel 112 at minst 20 soldater er drept.

De harde kampene har ført til at etterforskningsarbeidet er satt på vent en rekke ganger i over en uke.

I dag er det ventet at OSSE-observatører og eksperter fra Nederland og Australia skal ankomme vrakstedet, men trolig må etterforskningen utsettes nok en gang.

Blomsterhav ved flyplassen i Schipol, Amsterdam

BLOMSTERHAV: Flere pårørende og sørgende venter på svar og på at deres kjære skal bli identifisert. Mange har lagt ned minneord, lys og blomster her utenfor flyplassen Schiphol i Amsterdam.

Foto: Koen van Weel / AFp

Eksplosjoner til tross for våpenhvile

– Sikkerhetssituasjonen er fortsatt svært ustabil, sier Pieter-Jaap Aalbersberg, som leder oppdraget med å få utlevert ofrene, til journalister i Kiev i morgentimene.

Ukraina

BESØKTE VRAKOMRÅDET: George og Angela Dyczynski var første pårørende som kom seg fram til ulykkesstedet lørdag i forrige uke. Deres 25 år gamle datter Fatima var en av de 298 passasjerene som døde da flyet som var på vei fra Amsterdam til Kuala Lumpur ble skutt ned 17. juli.

Foto: SERGEI KARPUKHIN / Reuters

Ukraina, Nederland og Australia har signert en avtale som tillater at nederlandske og australske væpnede styrker utplasseres på krasjstedet.

Malaysias statsminister Najib Razak har tidligere bedt partene avstå fra kamphandlinger ved ulykkesstedet, og det ukrainske militæret har også lovet en dags våpenhvile.

– Vi er ikke helt sikker på om vi får komme til ulykkesstedet sammen med hele teamet av eksperter, men vi er mer håpefull enn vi var i går, uttalte nederlandsk politiet til nyhetsbyrået AFP før angrepet i morgentimene fant sted.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt