Normal

Ekspertene undersøker MH17-vraket

OSSE-observatører og eksperter fra Nederland og Australia ankom krasjstedet tidligere idag. Samtidig skal det blitt hørt flere eksplosjoner nær stedet hvor Malaysia airlines-flyet styrtet i Ukraina, melder AFP.

Alexander Hug, nestleder for OSSEs observatørkorps i Ukraina, sammen med andre observatører på vei t

Alexander Hug, nestleder for OSSEs observatørkorps i Ukraina, sammen med andre observatører på vei til krasjstedet øst i Ukraina.

Foto: SERGEI KARPUKHIN / Reuters

Organisasjonen for sikkerhet og samarbeid i Europa (OSSE) opplyser torsdag at eksperteamet som skal undersøke flyvraket og hente ut levninger, har fått tilgang til krasjstedet.

Men i første omgang er det kun ventet at ekspertene ville forsøke å få oversikt over området, melder NTB. Letingen etter levninger vil begynne under et senere besøk, ifølge det nederlandske ekspertteamet.

Torsdag vedtok nasjonalforsamlingen i Kiev at væpnet personell fra Nederland og Australia får tillatelse til å reise inn i området der vraket ligger. Ifølge russiske luftfartsmyndigheter ville også russiske eksperter forsøke å bli med inn i området torsdag, melder nyhetsbyrået Interfax.

Ekplosjoner til tross for våpenhvile

Harde kamper mellom ukrainske regjeringsstyrker og prorussiske separatister i området har forhindret ekspertene fra å starte sine undersøkelser tidligere.

Teamet har ventet nesten en uke på å komme inn i området som er kontrollert av pro-russiske separatister.

Selv om Malaysias statsminister Najib Razak har bedt partene avstå fra kamphandlinger ved ulykkesstedet. Det ukrainske militæret har også lovet en dags våpenhvile.

– Vi har tatt en avgjørelse om ikke å utføre militære operasjoner på denne såkalte stille dagen, sa talsmann for militæret, Oleksij Dmitrasjkivskij.

Likevel kom det meldinger om flere eksplosjoner i området torsdag ettermiddag, melder AFP.

Soldater på standby

Ukraina og Nederland og Australia har signert en avtale som tillater at nederlandske og australske væpnede styrker utplasseres på krasjstedet.

Noen nederlandske styrker var allerede i forrige uke fremme i Øst-Ukraina. 40 medlemmer av Nederlands militærpoliti skal ha dratt til ulykkesstedet.

Observatører fra Organisasjonen for Sikkerhet og Samarbeid i Europa (OSSE) har tidligere uttalt at de prorussiske styrkene som kontrollerer området kun vil godta mellom 25 og 35 medlemmer av utenlandske delegasjoner.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt