NRK Meny
Normal

Uklart om Abdulhak blir avhørt

Det er fortsatt uklart om Farouk Abdulhak vil bli avhørt av britisk politi. - Vi har ennå ikke fått noen henvendelse. Om den kommer,  får vi se hva vi gjør, sier Interpol-sjefen i Sana.

Interpol i Sana
Foto: NRK

- Vi har ikke noen utleveringsvavtale med England, fortsettter generaldirektør Abdul Kader Mohammed Kahdan i det internasjonale kriminalpolitidirektoratet i Jemens hovedstad.

 

Farouk Abdulhak

Farouk Abdulhak kan sitte på informasjon som kan oppklare hva som skjedde med den norske studenten, men det er uklart om han blir avhørt.

- Krever politisk beslutning

Mens advokaten til Farouk Abdulhak som er etterlyst som vitne etter drapet på den norske studenten Marianne Vik Magnussen sier at hans klient kan la seg av høre av britisk politi i Jemen, mener Interpol-sjefen at det kreves en politisk beslutning for at det kan skje.

- Vi har ikke tenkt å gjøre noe som helst. Vi bare venter, vi har ikke fått noen sak, sier han til NRK, og legger til at direktoratet i Sana har hatt problemer med å samarbeide både med USA og Europa i  tilsvarende saker.

 

Bak disse murene bor Shaher Abdulhak

Bak disse murene bor Shaher Abdulhak, en av Jemens rikeste og mektigste menn, som nå ber sin sønn melde seg for politiet.

Foto: MOHAMMAD AL-QADHI / AP

Ba sønnen melde seg

Farouk Abdullah (21) forsvant dagen før den norske studenten ble funnet drept, men dukket i helgen opp hos familiens advokat i Jemen.

Advokaten hans har opplyst om at han er villig til å la seg avhøre av britisk politi dersom avhøret skjer i Jemen, og i dag ba faren hans , Shaher Abdulhak, ham om å melde seg for politiet.

Han menert også at sønnen, hvis politiets etterforskning krever det,  bør reise tilbake til London og gi sin assistanse til politiet der, sier hans pressetalsmann til Aftenposten.

Faren, som er en av Jemens mest innflytelsesrike menn, hevder også at han har gjort intense forsøk på å få tak i sin sønn, men uten hell.

Taus Scotland Yard

- Vi kommenterer ikke hvordan vi forsøker å spore opp Farouk Abdulhak, men vi har gått ut med en generell oppfordring til ham og alle som måtte vite hvor han er, om å ta kontakt med oss, sier en talsmann for Scotland Yard.

Jemenittiske myndigheter har sagt at de ønsker å samarbeide med britiske myndigheter i saken.

Nekter for drap

Selv nekter Farouk Abdulhak for å ha noe å gjøre med drapet på Martine Vik Magnussen og sier at han heller ikke rømte fra London.

Gjennom advokaten sin i Jemen sier han at han ikke har noe å gjøre med drapet på den norske studenten.

Advokaten, Mohammed Al Bakwli, sier at han har gitt sin klient munnkurv, men at Abdulhak sier han ikke var den som drepte den norske kvinnen.

Han er heller ikke en rømling, men stiller seg til rådighet for engelsk politi dersom de kommer hit til Jemen, sier han.

Advokaten vil imidlertid ikke svare på spørsmål om Farouk Abdulhak vil beskrive seg selv som fullstendig uskyldig, og heller ikke kommentere om 21-åringen var den siste som Martine Vik Magnussen i live.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt