Ugandiske militærhelikoptre forsvunnet

Tre ugandiske militærhelikoptre som var på vei til Somalia forsvant i det kenyanske luftrommet. Ett av dem er nå funnet, de to andre letes det fortsatt etter.

Ugandisk helikopterbesetning reddet

To av de sju soldatene fra det ugandiske helikopteret som ble funnet er avbildet i det de er brakt i sikkerhet i Nanyuki.

Foto: - / Afp

Til sammen fire helikoptre forlot basen Entebbe på søndag. Militærhelikoptrene skulle inngå i den fredsbevarende styrken som Den afrikanske union har i Somalia.

Bare ett av helikoptrene mellomlandet som planlagt i Garissa nord i Kenya for å fylle drivstoff.

Nå er ett av dem funnet i et tett område med tett skog, hvor det foretok en nødlanding. Både piloten og resten av besetningen skal være i god behold, ifølge en militærtalsmann i hjemlandet Uganda.

Det er foreløpig ikke spor etter de to andre helikoptrene og de 10 personene som fortsatt er savnet.

Ifølge militærtalsmannen skal de to helikoptrene ha foretatt «en meget hard landing».

Det kenyanske forsvaret satte tidlig i gang en omfattende leteaksjon i området rundt Mount Kenya, som er Afrikas nest høyeste fjell. Den massive fjellformasjonen ligger rundt 14 mil nordøst for Nairobi.

Det er det siste stedet hvor det er fanget opp radiokommunikasjon fra en av pilotene i dag morges.

Det skal være dårlig sikt i området, noe som hemmer søket.

Ugandiske soldater utgjør kjernen i den fredsbevarende styrken fra Den afrikanske union i Somalia.

Sammen med burundiske kolleger maktet ugandiske soldater å drive den militante islamske gruppen Al Shabab ut av den somaliske hovedstaden Mogadishu i fjor. Både Uganda og Kenya ser Al Qaida-tilknyttede Al Shabab som en regional trussel.

SISTE NYTT

Siste nytt

Kan ha lurt Hamas med psykologisk krigføring, men det avviser Israel

Natt til fredag meldte det israelske forsvaret at de var på vei inn i Gaza med bakkestyrker. Det var ikke riktig, men Hamas-lederne kan ha blitt lurt inn i en dødelig felle.