NRK Meny
Normal

Tsjetsjensk familie i Norge skremt

- Markelov var veldig opptatt av rettferdighet. Vi spurte om han ville trekke seg da han ble drapstruet. Men han ville ha rettferdighet, sier familien den drepte advokaten jobbet for. Familien har søkt tilflukt i Norge.

Stanislav Markelov
Foto: STR / REUTERS

Den tsjetsjenske familiens datter på 18 år ble drept av en russisk offiser i 2000. Offiseren ble dømt i 2003 og slapp ut i forrige uke.

Siden rettssaken har familien bodd i Norge.

Løslatelsen har vakt oppsikt utenfor Russlands grenser og ført til demonstrasjoner i Tsjetsjenia.

Russisk menneskerettsadvokat drept

Advokaten ble drept på åpen gate i Moskva i dag. Han var på vei fra en pressekonferanse der han informerte om familiens planer om å anke løslatelsen av drapsmannen til en internasjonal domstol. Nå frykter familien i Norge også for sin sikkerhet.

Sjokkert

- Vi har kjent Stanislav Markelov i rundt ni år. Vi er sjokkerte over drapet. Da vi snakket med ham for noen dager siden, fortalte han at han hadde fått drapstrusler på telefon og SMS, sier familiens datter Larissa til NTB.

Hun snakker på vegne av sin far, som ikke er like trygg i norsk.

Saken mot offiseren som drepte hennes søster er blitt et symbol opå overgrepene som russiske styrker har begått mot sivile tsjetsjenere.

Familien er overbevist om at det er den løslatte offiseren som står bak drapet på familiens advokat. Den tsjetsjenske familien har bodd i norge siden 2003.

En 25 år gammel kvinnelig journalist fra Novaja Gazeta ble drept sammen med Markelov på en gate i Moskva i dag.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt