Trumps datter buet på i Berlin

Ivanka Trump ble virkelig satt på prøve under sitt første utenlandsoppdrag som farens rådgiver. Tirsdag prøvde hun å forsvare Donald Trumps kvinnesyn under en kvinnekonferanse i Berlin.

Laster Twitter-innhold

Trumps datter ble invitert til å delta på konferansen av Angela Merkel da den tyske statsministeren besøkte USA i mars.

I Berlin delte Ivanka delte scenen med blant andre Merkel, Christine Lagarde, lederen for Det internasjonale pengefondet (IMF) og Canadas utenriksminister Chrystia Freeland.

Da Ivanka beskrev faren som en sterk forkjemper for familier, utløste det både latter og piping fra deler av salen, ifølge flere medier.

Ifølge amerikanske Politico ble datteren nærmest grillet av moderatoren, som utfordret Ivanka til å svare på krevende spørsmål om hennes nye rolle i Det hvite hus.

Laster Twitter-innhold

Kontor i Det hvite hus

Trumps datter fungerer nå som ubetalt rådgiver for sin far og har et eget kontor i Det hvite hus.

– Jeg er veldig stolt av arbeidet til far. Han er en stor forkjemper for familier, og for at de skal ha det bra, sa hun til buing fra salen.

Konferansens moderator ville da vite hvordan hun ser på farens holdninger til kvinner.

– Jeg tror at de tusener av kvinner som har arbeidet for min far, i flere tiår, er et bevis på hans tro på kvinner og deres evne til å «få jobben gjort», svarte Ivanka.

Det var på forhånd varslet demonstrasjoner mot Ivanka Trump siden faren har trukket støtten til en rekke FN-prosjekter for kvinner fordi de også innebærer at kvinner får hjelp til abort.

I valgkampen i fjor fikk Donald Trump sterk kritikk etter offentliggjøringen av et videoopptak hvor han fortalte om hvordan han har tatt kvinner i skrittet for å legge an på dem. Under konferansen i Berlin ville Ivanka Trump likevel ikke være med på at faren fortjener kritikk.

At han har ansatt tusenvis av kvinner gjennom flere tiår, viser at han skjønner at kvinner har stort potensial, mener Trump.

President Donald Trumps datter Ivanka er formelt ansatt i Det hvite hus. Hun får en ulønnet stilling som rådgiver for sin far
Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt