Trump om FBI-etterforskningen: – Velgerne må sørge for rettferdighet

Donald Trump sier ingen forstår seg på FBI etter at de bekreftet at Hillary Clinton ikke blir straffeforfulgt. Nå er det opp til velgerne å sørge for rettferdighet, sier han.

Donald Trump poserer på talerstol med Trum-maske

Trump lånte en maske av seg selv fra en publikummer under talen i Florida.

– Hillary Clinton beskyttes av et rigget system. Nå er det opp til det amerikanske folket å sørge for rettferdighet ved å gå til stemmelokalene i morgen, sa Trump da han talte til støttespillerne i Florida dagen før valget.

Publikum ga tydelig uttrykk for at de er lite fornøyd med at FBI har avsluttet den nye etterforskningen av den demokratiske presidentkandidaten.

– Ingen i dette rommet skjønner hva som foregår i Washington, hva som skjer i FBI og i Justisdepartementet, sa Trump.

– Folk ler av USA

Trump i Florida

Trump i Florida.

Foto: MANDEL NGAN / Afp

Trump skapte store overskrifter da han i den siste presidentdebatten nektet å svare på om han vil anerkjenne valgresultatet. En dag før valget gjentok han budskapet om at han mener systemet er rigget.

– Hillary burde aldri fått lov til å stille. Det er forferdelig. Folk over hele verden ler av landet vårt, sa den republikanske presidentkandidaten.

– Hillary Clinton er den mest korrupte personen som har forsøkt å bli president i USA, fortsatte han.

Selvsikker

Dagen før presidentvalget virket Trump full av selvtillit. Han er i vinden på nasjonale meningsmålinger, men målinger i viktige vippestater som Florida tyder på at han ikke får nok valgmenn til å vinne valget.

– I morgen skal vi vinne i denne flotte staten, Florida, og vi skal ta Det hvite hus tilbake, sa Trump.

Presidentkandidaten brukte talen til å snakke om flere av sine kampsaker, som muren mot Mexico, strengere innvandringspolitikk og slutten på Obamacare.

– Dette er den største bevegelsen i politisk historie. For en ære. De sier jeg fortjener hyllest, enten jeg vinner eller ikke. Jeg sier nei, nei, nei. Jeg vil ikke ha ære, jeg vil gjøre USA stort igjen, sa Trump.

SISTE NYTT

Siste nytt