Clinton: – Skillelinjene kunne ikke vært tydeligere

Hillary Clinton sier amerikanerne har to tydelige alternativer å velge mellom i morgen: De kan stemme på sterkt lederskap og samhold eller en løs kanon og splittelse, mener hun.

Clinton

Hillary Clinton taler til velgere i Pennsylvania dagen før valget.

Foto: BRIAN SNYDER / Reuters

– Valget står mellom splittelse og samhold. Mellom sterkt lederskap og en løs kanon. Mellom en økonomi som jobber for alle, og en økonomi som tjener de på toppen, sa Clinton da hun talte til støttespillere i delstaten Pennsylvania.

Hun sier hun ikke kjenner seg igjen i det dystre bildet den republikanske kandidaten Donald Trump tegner av USA.

– Hvis jeg vinner, skal jeg starte hver dag i Det hvite hus med å spørre meg selv hva jeg kan gjøre den dagen for å slå ned hindre og skape muligheter, slik at dere kan nå drømmene deres. Jeg mener vi ennå ikke har sett USAs beste dager, sa hun.

– Sinne er ingen plan, sa hun om sin motstander.

– Ikke egnet

Clinton understrekte hvor viktig det er å stemme, og gjentok budskapet om at hun mener Donald Trump er uegnet som president.

– Jeg sier det, fordi jeg møter folk som blir bekymret over det de hører i valgkampen. Jeg har vært uenig med mange republikanske kandidater. Men jeg har aldri tvilt på at de var egnet til å være president, sa Clinton.

– Denne personen har et temperament og mangel på erfaring som gjør ham uegnet til å være president, mener hun.

Hun nevnte ikke gårsdagens nyhet om at FBI ikke vil straffeforfølge henne etter å ha gjenåpnet saken om epostene hennes.

Viktig vippestat

Pennsylvania er en av de viktige vippestatene som kan avgjøre hvem som blir USAs neste president. Ifølge Real Clear Politics leder Clinton med 2,4 prosentpoeng på et gjennomsnitt av de siste målingene i delstaten.

I en av målingene var det imidlertid dødt løp mellom de to kandidatene. Vinneren i delstaten vinner 20 valgmannsstemmer. De to kandidatene kjemper om totalt 538 slike stemmer.

SISTE NYTT

Siste nytt