Hopp til innhold

Trump hevder han er utsatt for en konspirasjon

Presidentkandidaten hevder mediene og politikerne har konspirert mot ham og det amerikanske folk etter at flere kvinner har beskyldt ham for seksuelle overgrep.

Donald Trump

AVVISER: Donald Trump tordnet mot pressen fra talerstolen i Florida i kveld.

Foto: JOE RAEDLE / Afp

I dag kom nyheten om at fire kvinner står frem og forteller at de har blitt utsatt for beføling og seksuelle krenkelser fra Donald Trump.

Anklagene kommer få dager etter at en video av presidentkandidaten hvor han snakker nedsettende om kvinner, lekket til mediene.

Truer med søksmål

I kveld tordnet Trump fra talerstolen i Florida og rettet skarp kritikk mot mediene og det politiske etablissementet som han mener står bak en konspirasjon mot det amerikanske folket.

– Pressen vil gjøre alt for å ødelegge din familie og din karriere. De vil ødelegge alt for deg, inkludert omdømmet ditt, sa Trump.

Han avviser blankt anklagene fra kvinnene som stod fram i New York Times i dag, og truer i tillegg med å saksøke avisen.

Visepresident i avisen David E. McCraw svarer i et brev til Trumps advokat at dersom hans klient tror loven beskytter ham mot kritikk, vil de veldig gjerne gi domstolen en mulighet til å oppklare det for ham.

«Herr Trump har skrytt av å ha befølt kvinner uten samtykke. Av å ta seg inn i garderoben til skjønnhetsdronninger. Han har godkjent at en radiovert omtaler en datter som «a piece of ass». Mange kvinner som ikke er omtalt i artikkelen har stått fram med rapporter om Trumps uønskede tilnærminger. Ingenting i vår artikkel har hatt den minste effekt på Trumps omdømme. Gjennom sine ord og handlinger har han sørget for dette selv», heter det blant annet i brevet.

Vil legge fram bevis

Trump på sin side sier han kan bevise at han snakker sant og at han vil legge fram disse bevisene på et passende tidspunkt.

– Disse ondskapsfulle anklagene mot meg om upassende oppførsel mot kvinner er fullstendig falske. Og det vet Clinton, sa Trump før han karakteriserte kvinnene som har anklaget ham slik:

– De er forferdelige mennesker. De er forferdelige, forferdelige løgnere.

Samtidig som Trump holdt forsvarstalen i Florida, gikk førstedamen Michelle Obama ut og kritiserte presidentkandidaten.

– Oppfatningen om at man kan gjøre hva som helst med kvinner er ondskapsfullt og skremmende. Vi kan ikke utsette våre barn for dette lenger, ikke ett minutt lenger og i alle fall ikke fire år, sa Obama på et arrangement i New Hampshire.

SISTE NYTT

Siste nytt