Trump henter inn kontroversiell valgkampsjef

«Den farligste politiske konsulenten i Amerika» ble Stephen Bannon kalt i fjor. Nå er han hyret inn for å lede Donald Trumps valgkamp.

Stephen Bannon

Stephen Bannon skal være Administrerende direktør for Trumps valgkamp.

Foto: CARLO ALLEGRI / Reuters

Kellyanne Conway

Kellyanne Conway har fått en høyere stilling til Trumps valgkamp enn hun hadde før.

Foto: CARLO ALLEGRI / Reuters

Donald Trump har hentet inn Stephen Bannon og Kellyanne Conway til å lede valgkampen hans fremover etter at han de siste ukene har tapt mye til Hillary Clinton på meningsmålingene.

Ifølge New York Times skjer endringene fordi Trump innser at kampanjen hans er i en krise.

Conway kommer fra en stilling som rådgiver i Trumps valgkamporganisasjon, mens Bannon har en mer kontroversiell fortid.

Han kommer fra stillingen som leder for den populistisk-konservative nyhetsportalen Breitbart News.

Sentral blant høyrepopulistene

Nyhetsbyrået Blomberg News kalte Bannon i en artikkel i fjor for «Den farligste politiske konsulenten i Amerika».

Gjennom Breitbart News og andre roller har han vært en sentral bakmann i den populistiske Tea Party-bevegelsen siden den startet opp i 2010.

Rudy Giuliani

Tidligere borgermester i New York Rudy Giuliani har fått en sentral rolle som rådgiver i Trumps valgkamp og regnes som en del av «la Trump være Trump»-leiren.

Foto: CARLO ALLEGRI / Reuters

Han sto nær Sarah Palin da hun var på sitt mest populære og var en av dem som gjorde jobben som leder for Representantens hus at John Boehner tok sin hatt og gikk i fjor.

Da Trump kastet seg inn valgkampen og reiste til grensen mot Mexico for å skaffe oppmerksomhet rundt sin foreslåtte mur mot Mexico, var det Bannon som oppmuntret ham, skriver Bloomberg.

Flere i ledelsen

New York Times skriver at Bannon i likhet med Lewandowski, som kjempet for strategien «la Trump være Trump», ikke ville legge lokk på politisk ukorrekthet.

Selv om Bannon og Conway er hentet inn til valgkampen, skal Paul Manafort fortsette som valgkampleder.

Hvem av de tre som i praksis skal lede valgkampen kan bli avgjørende for hvordan Trumps valgkamp blir fremover.

Paul Manafort

Paul Manafort har ledet Trumps valgkamp de siste to månedene. Han har i en årrekke vært lobbyist for forskjellige diktatorer og andre tvilsomme politikere i forskjellige land og har fått oppnavnet «Lobbyistenes svarte ridder».

Foto: CHIP SOMODEVILLA / AFP

Nye Ukraina-anklager

Stillingen til Manafort er etter alt å dømme svekket etter at han nå anklages for å ha hjulpet ukrainske myndigheter med å overføre millionbeløp til to store lobbyfirmaer i Washington i 2012.

Donald Trump

Donald Trump ledet onsdag en konferanse om nasjonal sikkerhet i sitt eget Trump Tower i New York.

Foto: Gerald Herbert / Ap

Utbetalingene skal ha vært gjennomført på en måte som tåkela at Ukrainas tidligere president Viktor Janukovitsjs parti forsøkte å påvirke amerikansk politikk, opplyser anonyme kilder til nyhetsbyrået Ap.

Valgkampsjef Paul Manafort og Rick Gates, en annen av Trumps toppstrateger, arbeidet i 2012 på vegne av Janukovitsjs politiske parti.

Lobbyvirksomheten inkluderte blant annet å jobbe mot et kongressvedtak som var ment å presse den ukrainske lederen å sette fri en fengslet politisk rival.

New York Times skrev for et par dager siden at ukrainske korrupsjonsetterforskere fant navnet til Manafort i regnskapsbøker tatt fra partikontoret til partiet til Janukovitsj.

Manafort selv benekter at han har gjort noe ulovlig og sier at New York Times ignorerer fakta for å fremme sin egen politiske agenda.

– Anklagene om at jeg har akseptert kontantutbetalinger er ubegrunnede, nonsens og tåpelige, sa Manafort i en uttalelse mandag.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt