Hopp til innhold

Leger om Trumps forslag: Ga meg hakeslepp

Trump ber kriseteamet sitt sjekke om lys og varme kan brukes som behandling. – Ikke gjør det, det er farlig, sier lege Dara Kass.

Trump vil utrede om lys og varme kan brukes som korona­behandling.

Trump sier han vil utrede om lys og varme kan brukes som korona­behandling.

Eksperter og leger reagerer sterkt på president Donald Trumps siste forslag om hvordan koronaviruset kan bekjempes.

Under pressebrifingen i Det hvite hus torsdag foreslo Trump at man kanskje kan sprøyte inn desinfiserende middel i kroppen som en slags «vask» for å bli kvitt viruset.

– Og så ser jeg et desinfiserende middel som slår det ut på ett minutt. Ett minutt, utbrøt presidenten og kom med forslaget om å injisere det rett i kroppen for en innvendig virusvask.

– Det høres interessant ut for meg, sa Trump

Over 50.000 mennesker har nå dødd i forbindelse med koronaviruset i USA.

Leger reagerer sterkt på presidentens forslag om desinfiserende middel i kroppen.

– Ga meg hakeslepp

– At presidenten faktisk spurte om injeksjon av desinfeksjonsmidler eller isopropylalkohol ga meg hakeslepp, sier Irwin Redlener, leder for Det nasjonale senteret for kriseberedskap ved Columbia University til TV-kanalen MSNBC.

Isopropylalkohol brukes blant annet som løsemiddel.

– For å være tydelig: Stråling med UV-lys i kroppen, eller det å svelge blekemiddel eller isopropylalkohol, kan drepe deg. Ikke gjør det, skriver New York-lege Dara Kass på Twitter.

Laster Twitter-innhold

Uttalelsen fra Trump kom etter at Bill Bryan, leder for departementet for forskning og teknologi i Sikkerhetsdepartementet, hadde en presentasjon hvor han viste til ny forskning.

– Vår hittil mest markante observasjon er den kraftige effekten som sollys har til å drepe viruset både på overflater og i luften. Vi har også sett en lignende effekt med luftfuktighet og temperatur, hvor økning av temperatur, luftfuktighet, eller begge, ikke er til virusets fordel, sa Bryan.

– Nyt solen

Trump fulgte på brifingen opp med å be amerikanerne nyte solen.

– Er det farlig for deg å foreslå at folk bør gå utendørs i varmen med tanke på at så mange dør i blant annet Florida og Singapore, steder det allerede er varmt, spurte en journalist Trump under brifingen,

– Jeg håper folk nyter sola, og om det har en innvirkning er det fantastisk, svarte presidenten.

Da han spurte doktor Deborah Birx, lederen for presidentens kriseteam, om hun hadde hørt om varme og lys i forbindelse med koronavirus, svarte hun:

– Ikke som behandling.

Presidenten understreket at han ikke er lege selv.

– Jeg legger bare fram ideer, sa Trump.

Les også:

SISTE NYTT

Siste nytt