NRK Meny
Normal

Trump-demonstrasjon i USA

Hundrevis av aktivister demonstrerte utenfor Donald Trumps hotell i New York by for å vise avsky mot hans forslag om å nekte muslimer innreise til USA.

Hundrevis av demonstranter møtte opp på Manhattan i New York

Hundrevis av demonstranter møtte opp på Manhattan i New York torsdag for å ta avstand fra Donald Trumps uttalelser om muslimer.

Foto: CARLO ALLEGRI / Reuters/NTB Scanpix

– Vi ber ikke om fordeler, men grunnleggende respekt og verdighet som vi alle fortjener i USA, sa Linda Sarsour fra Arab American Association of New York under demonstrasjonen torsdag.

Aktivistene mener at Trump heller bensin på bålet og hisser til islamhat. En ung muslimsk jente, Amira Kariem på 16 år, sier at hennes far ikke lenger lar henne bruke hijab.

– «Dump Trump»

Noen av demonstrantene påpekte likevel at mens Trumps uttalelser er tydelige, er ikke meningsinnholdet fundamentalt forskjellig fra den restriktive flyktningpolitikken andre politikere står for.

Mens demonstranter ropte slagord som «Dump Trump» og «Flyktninger velkommen», sto en ensom sjel litt i utkanten av demonstrasjonen med to plakater der det sto «Vi vil ha Trump» og «Ingen flere syrere».

Trump: – USA bør innføre innreisenekt

Trump vil at USA skal nekte alle muslimer innreise til landet inntil videre. USA bør innføre innreisenekt fram til Kongressen kan sette i verk noen tiltak, mener han.

– Meningsmålinger viser et «hat» fra muslimer mot amerikanere som kan føre til flere angrep, uttalte Trump mandag.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt