Trump mobbet funksjonshemmet journalist: – Dere må se denne fyren!

Under en tale etterlignet Donald Trump funksjonshemningene til journalist Serge Kovaleski mens han sa «dere må se denne fyren». – Nedrig og ikke overraskende, svarer journalisten.

Trump Imiterer funksjonshemmet reporter på scenen.

Trump var ikke fornøyd med at journalisten sa at han ikke husket at så mange muslimer feiret terrorangrepet den 11. september 2001.

Det var under en tale i delstaten South Carolina i forbindelse med valgkampen, der Trumps skulle forsvare et nylig utspill om at han hadde vært vitne til at flere tusen muslimer feiret i den amerikanske delstaten New Jersey den 11. september 2001, at hendelsen fant sted, skriver Washington Post.

På talerstolen torsdag gjorde Donald Trump narr av New York Times-journalist Serge Kovaleski for en artikkel han hadde laget et par dager etter angrepet og uttalelser han nylig hadde gitt.

– Den stakkars fyren

Dette gjorde han ved å latterliggjøre funksjonshemningen til Kovaleski som lider av Arthrogryposis Multiplex Congenita (AMC) – en tilstand der flere ledd er bøyde og stive i ulike deler av kroppen. I Kovaleskis tilfelle er det snakk om armene.

– Å den stakkars fyren, dere må se denne fyren, «Jeg vet ikke hva jeg sa! Jeg husker ikke!», sa Trump mens han gjorde spasmebevegelser med armene sine.

Dette var en del av hans forsvar av uttalelsene om feirende muslimer. Trump henviste nemlig til en artikkel som Kovaleski skrev rett etter terrorangrepene, mens han jobbet for Washington Post, hvor det sto at myndighetene hadde pågrepet og avhørt en rekke mennesker som «angivelig ble sett mens de feiret angrepene og hadde fester på takhus mens de så på ødeleggelsene på den andre siden av elva».

Disse ryktene har aldri blitt bekreftet, men har sirkulert i alle årene siden angrepene i New York. De har senere blitt sjekket og avkreftet av politi og lokale myndigheter som var i New Jersey i dagene og ukene etter terrorangrepet.

– Ikke overrasket

I et intervju med CNN tidligere denne uken uttalte Kovaleski at han «ikke husker at noen sa at det var tusener eller en gang hundrevis av mennesker som feiret».

Det er altså denne uttalelsen som fikk Trump til å se rødt og gjøre narr av journalisten.

Angrepet kan synes enda mer personlig når man ser det i lys av at Kovaleski også dekket Donald Trump for New York Times i perioden 1987 til 1993, da eiendomsmogulen og TV-kjendisen var rammet av en rekke økonomiske problemer.

– Det triste er at det ikke overrasker meg i det minste at Donald Trump ville gjort noe så nedrig med tanke på hans historikk, er journalistens svar til hendelsen.

Trumps talskvinne for valgkampen, Hope Hicks, ville ikke kommentere hendelsen. Donald Trump leder enn så lenge kampen om å bli republikanernes presidentkandidat i USA.

SISTE NYTT

Siste nytt