Hopp til innhold

Trump advarer Comey mot å lekke til mediene

President Donald Trump advarer den sparkede FBI-sjefen James Comey mot å lekke opplysninger til mediene.

USAs president Donald Trump

SVARER PÅ TWITTER: USAs president Donald Trump tar tatt kritikken rundt sparkingen av FBI-sjefen tungt og slår tilbake på Twitter.

Foto: Evan Vucci / AP

«James Comey bør håpe det ikke finnes opptak av våre samtaler før han begynner å lekke til pressen! »skrev Trump på Twitter fredag.

Laster Twitter-innhold
 James Comey

SPARKET: Onsdag ble det kjent at president Trump hadde avskjediget FBI-sjef James Comey med øyeblikkelig virkning.

Foto: NICHOLAS KAMM / AFP

Nøyaktig hva presidenten mener, er uklart. Flere medier skriver at Trump antyder at samtalene mellom ham og Comey faktisk kan ha blitt tatt opp.

Torsdag skrev New York Times at Trump tidligere i år skal ha spurt Comey om han kunne love å opptre lojalt. Artikkelen var basert på opplysninger fra ikke navngitte kilder, og Trump-regjeringen har tilbakevist opplysningene.

Trump og hans medarbeidere har kommet med motstridende opplysninger om hvorfor Comey ble oppsagt. Selv har Trump erkjent at han hadde FBIs Russland-etterforskning i tankene da han besluttet å sparke Comey.

FBI jobber med å undersøke forbindelsene mellom Trumps medarbeidere og myndighetene i Russland under valgkampen i USA i fjor.

Twitter-storm

De siste dagenes turbulens rundt avskjedigelsen av Comey preges av motstridende opplysninger og versjoner både av årsakene til avskjedigelsen, hvilken støtte Comey hadde internt i FBI og viktigheten av Russland-etterforskningen.

I et annet innlegg på Twitter virker det som at presidenten medgir at hans pressesekretærer ikke har gitt et helt korrekt bilde av hva som har skjedd.

«Det er ikke mulig å stå på et podium og uttale seg med absolutt presisjon når det hender så mye», skriver han på Twitter.

Laster Twitter-innhold

I neste tweet skriver Trump at det kanskje er like greit at han avlyser alle fremtidige pressekonferanser og holder seg til skriftlig kommunikasjon.

Laster Twitter-innhold

Rekken av tweeter tyder på at presidenten er både oppgitt og overrasket over kritikkstormen han er møtt med. Selv kaller han det en «heksejakt». Fra sine støttespillere får han imidlertid støtte. Angrepene beskrives som totalt overdrevne og en hevn for venstresidens tap under valget i fjor.

LES OGSÅ: Konstitusjonell krise eller realityshow?

SISTE NYTT

Siste nytt