NRK Meny
Normal

Eide tror på snarlig løsning i Dubai

Utenriksministeren sier til NRK i kveld at han ser positivt på møtet hos statsadvokaten i Dubai mandag, etter samtaler med myndighetene og Marte Deborah Dalelv.

Utenriksminister Espen Barth Eide sier til NRK at han ser positivt på møtet mellom dømte Marte Deborah Dalelv og statsadvokaten i Dubai mandag.

VIDEO: Utenriksminister Espen Barth Eide sier til NRK at han ser positivt på møtet mellom Marte Deborah Dalelv og statsadvokaten mandag.

Espen Barth Eide forteller at han har snakket med Marte i ettermiddag og at han ser positivt på møtet med statsadvokaten i morgen.

Marte Deborah Dalelv ble i dag overraskende innkalt til statsadvokaten mandag kl. 11 lokal tid.

Les også: – Dommeren lar seg ikke påvirke

Tror på god løsning

– Nå har jeg det ikke bra. Jeg er veldig nervøs for hva det betyr og er redd jeg må i fengsel igjen, sa Marte Deborah Dalelv til NRK da hun fikk innkallingen.

Utenriksminister Espen Barth Eide snakket med henne etterpå og forteller at hun nå har det bedre.

– Hun er nok roligere nå slik jeg oppfatter det, og jeg ser på dette møtet som en god nyhet. Vi har nå jobbet fra forrige uke og gjennom helgen med å legge press på emiratene om å bidra til en rask løsning, sier Eide.

Opprinnelige var det ankesak først i september. At Marte nå blir innkalt allerede i morgen ser Eide på som i beste fall som begynnelsen på en rask og god løsning for Marte.

Mahmoud Azab Abu Gareda

Forsvarsadvokat Mahmoud Azab Abu Gareda vet ikke hvorfor de er innkalt til statsadvokaten, men håper på det beste.

Foto: Nenad Alempijevic / NRK

Deltar på møtet

Utenriksdepartementet understreker at de ikke vet nøyaktig hva som vil skje på møtet i morgen, men at ambassadør Åse Bjerke i De forente arabiske emirater kommer til å være til stede.

Eide tror ikke møtet betyr at Marte skal tilbake i fengsel.

– Jeg tror dette møtet handler om at de vil kommunisere hva de har tenkt til å gjøre videre. Det kan være i prinsippet en av tre ting. Det kan være at de fremskynder ankebehandlingen, det kan være at hun faktisk kan bli benådet og det kan være at de frafaller tiltalen. Alle tilfeller vil innebære at hun relativt raskt får avklart saken på en bedre måte. Dette vet jeg ikke, men basert på de samtalene jeg har hatt er jeg relativt optimistisk i kveld, sier Espen Barth Eide.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt