Hopp til innhold

Tre personer pågrepet for menneskesmugling

Tre biler på vei fra Danmark med 11 flyktninger ble natt til torsdag stanset på Øresundsbroen av svensk politi. Den kjente salafisten Adnan Avdic var en av dem som kjørte flyktningene, ifølge danske medier.

Rødbyhavn

Et hundretalls flyktninger har sittet ombord i toget i Rødby med krav om å få komme til Sverige. I går fikk flere hundre lov til å forlate toget.

Foto: Tore Meek / NTB scanpix

Sent onsdag kveld fikk cirka 240 flyktninger og migranter, som har oppholdt seg på et tog i Rødbyhavn, lov til å forlate toget.

Mange av flyktningene ble kort tid etter plukket opp av privatpersoner som kjørte flyktningene vekk fra stedet. Politiet stoppet totalt tre kjøretøy med 11 flyktninger på Øresundsbroen.

Tre personer ble pågrepet mistenkt for menneskesmugling. En av de pågrepne er den danske salafisten Adnan Avdic, skriver danske medier.

– Kjent dansk islamist var sjåfør

Ubaydullah Hussain i begravelse i Danmark

Ubaydullah Hussain fra Profetens Ummah (poserer t.v.) sammen med Adnan Avdic i begravelsen til Omar Hamid El-Hussein, mannen som er utpekt som gjerningsmannen bak terrorangrepene i København.

Foto: Jens Astrup / Scanpix Danmark / NTB scanpix

Han er kjent i Danmark for sine ekstremistiske holdninger.

– Han fortalte at han transporterte flyktninger fordi han selv hadde opplevd å være flyktning fra Bosnia. Derfor føler han at han måtte hjelpe, sier fotograf Mathias Øgendal til Ekstra Bladet.

Avic, som er dansk-bosnier, har flere ganger fått stor oppmerksomhet i danske medier. Etter terrorangrepene i København i februar var han en av dem som fjernet blomster som ble lagt på stedet hvor terroristen Omar Abdel Hamid El-Hussein ble skutt og drept.

400 flyktninger til får reise videre

Politiet vil ikke si noe om hvem de mistenkte menneskesmuglerne er.

– Vi har tatt inn tre personer til avhør. De er mistenkt for menneskesmugling. Jeg kan ikke avvise at de er danske, men jeg vet det ikke, sier vakthavende Anders Nilsson hos politiet i Malmö til det danske nyhetsbyrået Ritzau.

Cirka 400 flyktninger befant seg torsdag morgen seg fremdeles på en skole i Rødbyhavn.

Nå får de reise videre gjennom landet, ifølge dansk TV 2.

Det kom rundt 3000 flyktninger til Danmark fra søndag til onsdag, ifølge statsminister Lars Løkke Rasmussen.

SISTE NYTT

Siste nytt

Palestinas nye ambassadør: – Intet menneske kan akseptere det

Sterke videoer som viser brente og ødelagte kropper i Rafah deles i sosiale medier. Palestinas nye ambassadør etterspør sanksjoner mot Israel.