NRK Meny
Normal

Tre omkom i indonesisk jordskjelv

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

Minst tre mennesker omkom og flere hundre bolighus raste sammen da flere sterke jordskjelv rammet det østlige Indonesia.

To omkom da hjemmet deres på øya Yapen raste sammen etter det kraftigste av skjelvene som hadde en styrke på 7,1. Episenteret var i havet utenfor Papuaprovinsen. Yapen ligger ikke langt unna. Området er stort, men tynt befolket.

Et tsunamivarsel ble sendt ut for farvannene utenfor det nordlige Papua, men det ble trukket tilbake en times tid seinere.

En tredje person mistet livet i provinsen Vest-Sulawesi etter et annet skjelv med en styrke på 5,3. Mannen som omkom arbeidet i et sandtak. Rundt 50 hus ødelagt og flere mennesker ble skadet i et jordskred som jordskjelvet utløste.

Indonesia har vært rammet av en rekke jordskjelv.

Les: Tsunamivarsel trukket tilbake

Les: Indonesia rammet av jordskjelv

Les: Kraftig jordskjelv i Indonesia

I den største byen på Yapen, som ble rammet av det sterkeste skjelvet, samlet innbyggerne seg utendørs av frykt for nye skjelv.

- Vi er redde for å gå inn i husene igjen. Strømmen er borte, så vi må bruke stearinlys og lommelykter utendørs, sier en av innbyggerne til nyhetsbyrået AFP.

Rundt 500 bolighus, en kirke, en kraftstasjon og offentlige bygninger ble helt ødelagt eller skadet på Yapen.

En annen innbygger forteller at han kjørte til jobb.

- Skjelvet varte et par minutter og bilen min ble kastet rundt på veien, sier Osibyo Wakum.

Flere tusen mennesker flyktet ut av hjemme eller arbeidsplassene sine i provinshovedstaden på Vest-Papua som ligger rundt 300 kilometer fra episenteret.

Mange ble værende utendørs mens flere etterskjelv fulgte. Det sterkeste var hadde en styrke på 6,6.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt