Hopp til innhold

Tre nordmenn pågrepet på Kypros

Tre norske borgere er pågrepet på Kypros. De tre er mistenkt for å ha planlagt å bortføre et barn fra øya, ifølge kypriotisk politi.

Nordmenn pågrepet på Kypros

Det melder nettstedet In-Cyprus.com. De skriver at de tre nordmennene er mistenkt for å planlagt å bortføre et fire år gammelt barn fra sin gresk-kypriotiske mor. Moren er bosatt i Kypros' største by Nicosia.

De tre er foreløpig siktet for å ha planlagt å begå en forbrytelse. Kypriotisk politi bekrefter overfor NRK at siktelsen trolig vil bli utvidet til å gjelde forsøk på kidnapping.

– De ble arrestert tidlig på søndag, og vil i første omgang bli holdt i varetekt i tre dager. Vi har grunnlag for å mistenke at de skal ha planlagt å kidnappe en fire år gammel jente, sier Andreas Angelides, talsperson for politiet på Kypros, til NRK.

Etter det NRK kjenner til mener politiet at de tre mennene skal ha handlet på vegne av en norsk mann, bosatt i Norge. Mennene skal ha fløyet inn til Kypros, via Tyrkia, før de deretter kjørte videre i bil.

Fant adresser og kart

De ble pågrepet søndag, ved en kontrollstasjon i Agios Dometios i Nikosia, etter at politiet skal ha mottatt informasjon om det mulige kidnappingsforsøket i forkant. De tre som er pågrepet er ikke i familie med fire-åringen eller moren.

Etter det kjenner NRK kjenner til skal politiet ha funnet flere eiendeler i bilen til de tre mennene, som de mener styrker mistanken om at de hadde planlagt å gjennomføre en kidnapping. Det dreier seg blant annet om kart og nedskrevne adresser, får NRK opplyst.

De tre mennene som er pågrepet er mellom 20 og 60 år gamle, og skal være kjent for norsk politi fra tidligere. Ifølge Angeludis er mennene nå varetektsfengslet i tre dager, mens politiet etterforsker saken.

– Vi mener vi har tilstrekkelig bevis for å underbygge disse påstandene, sier Angelides.

UD bekrefter

Det norske utenriksdepartementet bekrefter at tre nordmenn er pågrepet, men vil ikke oppgi ytterligere detaljer.

– Vi er kjent med at tre norske borgere er pågrepet på Kypros. Ambassaden i Athen jobber med å finne ut mer om saken. De vil bli tilbudt konsulær bistand, dersom det er ønskelig, sier kommunikasjonsrådgiver Ane Haavardsdatter Lunde i UD til NRK.

Hun ønsker ikke å kommentere om det har vært kontakt mellom norsk og kypriotisk politi i saken.

NRK har vært i kontakt med Norges ambassade i Athen og det norske konsulatet på Kypros. Verken ambassaden eller konsulatet ønsker å kommentere denne saken, og viser til UD.

SISTE NYTT

Siste nytt