NRK Meny
Normal

Tre nordmenn fanget i 35 minus

Tre norske turister ble fanget av sprengkulda som holder Russland i et jerngrep før jul. De ble sittende fast i leiebilen sin i det nordøstlige Sibir, men slapp med skrekken.

På tur til Hollywood
Foto: Yngve Tørrestad / NRK

Onsdag morgen ble de funnet, frosne, men uskadde, av soldater som var sendt ut for å lete etter dem i området der det ble målt rundt 35 kuldegrader.

Ifølge Østlands-Posten var det Stavernsguttene Erlend Skjøtskift (23), Marius Johannesen (24) og Peter Raugland (23) som ble sittende fast i kulda.

Guttene var på vei til Hollywood via Russland og Sentral-Asia. NRK snakket med de tre i oktober.

- Vi tror det skaper en viss oppsikt at vi har reist til Hollywood på den måten, sa Erlend Skjøtskift den gangen. Og det fikk han helt rett i.

Ble meldt savnet av ambassaden

De tre ble meldt savnet av den norske ambassaden i Moskva kvelden før.

Nordmennene var ifølge det russiske nyhetsbyrået Interfax på reise i regionen rundt Ojmjakun, som regnes som verdens kaldeste bebodde område.

Da Mercedesen nordmennene kjørte brøt sammen, skal de ha vært mellom 100 og 150 kilometer fra landsbyen Tomtor. De skal vært på vei gjennom Jakutsk til Magadan-regionen.

UD opplyser at alt er ok nå

To puljer med letemennskaper ble sendt ut på oppfrodring fra den norske ambassaden, og det norske utenriksdepartementet sier til NRK.no at situasjonen nå er løst, og at de tre nordmennene har kjørt videre etter at bilen er fikset.

I 1926 ble det målt 71,2 kuldegrader i denne regionen.

Sjekk været på Yr.no

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt