Hopp til innhold

Tre dansker blant de drepte i terrorangrepet i Sri Lanka

Minst 35 av de over 200 drepte i terrorangrepet skal være fra Danmark, USA, Storbritannia, Nederland, Portugal og Tyrkia.

Sri Lanka

Minst 207 mennesker skal være drept i det som omtales som det blodigste angrepet siden borgerkrigen tok slutt i 2009.

Foto: Lakruwan Wanniarachchi / AFP

Minst 207 mennesker er drept i bombeangrepet på Sri Lanka søndag og minst 450 mennesker skal være skadet og innlagt på sykehus. De fleste skal være fra Sri Lanka.

Minst 35 av de drepte skal være utlendinger.

Disse skal være statsborgere fra blant annet Danmark, USA, Storbritannia, Nederland Portugal, Tyrkia, India og Kina.

Les også: Dette vet vi om terrorangrepet i Sri Lanka

Det danske utenriksdepartmentet bekrefter ved 18-tiden søndag at tre danske statsborgere er blant de omkomne.

Laster Twitter-innhold

NTB melder søndag ettermiddag at det danske forsvaret sender fly nedover til Sri Lanka for å bistå danske statsborgere. Danmark har ingen ambassade i Sri Lanka.

– I flyet vil det være folk fra utenriksdepartementets Borgerservice, politiet og akuttjenestene. De skal bistå de danskene som måtte ha behov på stedet, sier Ib Petersen i dansk UD til NTB.

Ifølge Danmarks Radio avbryter også statsminister Lars Løkke Rasmussen ferien og reiser hjem fra Færøyene. Han var søndag ettermiddag på vei til Danmark, ifølge den danske avisen.

I 18-tiden søndag har norsk UD fortsatt ingen indikasjoner på at nordmenn er rammet i angrepet.

– Utenriksdepartementet og ambassaden jobber med å få oversikt over hendelsene og er i kontakt med lokale myndigheter og andre land, sier seniorrådgiver i UD, Per Bardalen Wiggen til NRK.

– Vurderer dere å sende ned fly for å bistå nordmenn i landet?

–Vi vurderer forløpene behov for å styrke ambassaden, sier Wiggen.

Utenriksdepartementet opplyser at de har mottatt mange telefoner fra pårørende i Norge og fra dem som befinner seg på Sri Lanka i etterkant av angrepet.

Et fåtall personer har bedt om assistanse til å komme hjem. Disse er anmodet om å ta kontakt med sine flyselskaper for å endre billetter.

Lars Lokke Rasmussen

Den danske statsministeren Lars Rokke Rasmusen skal ha avbrøt ferien sin da nyheten om bombeangrepet på Sri Lanka.

Foto: Olivier Matthys / AP

Fem britiske blant de døde

Britene skal også være rammet av angrepet, bekrefter den britiske høykomisseren for Sri Lanka, James Dauris på Twitter. Ifølge Sri Lankas utenriksminister, skal det være snakk om fem britiske satsborgere, melder The Guardian. To av disse skal også ha amerikansk statsborgerskap.

Laster Twitter-innhold

Minst to av de drepte skal være tyrkiske statsborgere, skriver Tyrkias statskanal Anadolu. To kinesiske statsborgere er også blant ofrene, melder den kinesiske ambassaden i Colombo ifølge kinesiske Xinhua News.

SISTE NYTT

Siste nytt

For første gang siden 1984 strømmer lava fra verdens største aktive vulkan Mauna Lao.

Verdens største vulkan Mauna Loa er i utbrudd

Det strømmer nå store mengder lava ned fra vulkanen Mauna Loa på Hawaii. Dette er den største vulkanen i verden og har ikke hatt utbrudd på nesten 40 år.