NRK Meny
Normal

Tråler gatene for Obama

Barack Obama bruker rekordstore beløp på valgkampen. Ivrige ungdommer hjelper ham med å skaffe penger.

Ben, Zack og Clinton samler inn penger til Obama

Ben, Zack og Clinton samler inn penger til Obama.

Foto: Knut Erik Holm

Barack Obama har fra før brutt alle rekorder når det gjelder å samle inn penger til valgkampen.

Han får han blant annet hjelp av unge aktivister.

- Vi tråler gatene for å skaffe penger. Hittil har vi samlet inn en million dollar til Barack, sier Zack, Ben og Clinton.

Les også: Hjemmesittere kan svekke Obama

Stor suksess

Vi treffer de tre ungdomsaktivistene utenfor et kjøpesenter i Washington, der de stopper folk på fortauet for å be om pengestøtte. Med stor suksess så langt.

- Vi har et lite kontor her i byen. Gruppa er på 40 ungdommer, slike som oss, sier Zack.

De står ikke bare på gata, de går også rundt og banker på dører. De er blant mange aktivister som jobber iherdig for å få sin mann inn i Det hvite hus.

Ville gjøre noe

- Jeg så en annonse for denne jobben og slo til. Jeg tenkte at det er bedre å gjøre noe aktivt istedenfor å bare å sitte og klage, sier Ben.

- Det er nå vi virkelig kan få til noe, få til forandringer i USA, sier han.

Og det er ifølge alle meningsmålinger særlig ungdommer som gir sin støtte til Barack Obamas forsøk på å nå Det hvite hus.

På kaféen La Madeleine i Georgetown møter NRK flere unge som sier de enten har stemt eller skal stemme. De fleste støtter Obama. Det er ikke overraskende, for hovedstaden er solid Obama-land.

Lei av haukene

- Nå må vi få en president som fører en helt annen utenrikspolitikk. Vi er lei av haukene i det republikanske partiet og deres aggressive linje. Vi må samarbeide med våre venner, og snakke med våre motstandere, sier ekteparet Elisabeth og Ted Obenchain, begge i slutten av tjueårene.

Jusstudent Amy går også for Obama, og får støtte av venninnen Caren. Deres viktigste grunn til å stemme på ham er republikanernes visepresidentkandidat Sarah Palin. Alaska-guvernøren er lite populær hos de urbane Washington-ungdommene.

- Jeg er imot alt hun står for. Hun vil ikke ha våpenkontroll, er imot abort og alt snakket hennes om at noen deler av USA er mer amerikanske enn andre, det er håpløst, mener Caren.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt