Tørsten en trussel etter jordskjelvet

I Kina foregår det nå en kamp for å sikre drikkevannet for kinesere som er blitt hjemløse etter det voldsomme jordskjelvet.

Jordskjelv i Kina

En kvinne utenfor sitt ødelagte hjem i Sichuan-provinsen.

Foto: ALY SONG / REUTERS

Tallet på omkomne kan bli langt høyere om det også bryter ut epidemier på grunn av forurenset vann, melder statlige medier i dag.

Avisen China Daily skriver at arbeidet konsentrerer seg om å rense drikkevannet og bedre de sanitære forhold for millioner av mennesker som bor i telt etter katastrofen.

Vannrensere på vei

- Vi planlegger å sende 48 bærbare vannrense-maskiner, som hver kan rense vann for 10.000 mennesker, til de hardest rammede områdene, sier en minister til avisen.

Det kinesiske helsedepartementet sier man ikke kan utelukke epidemier i et område der millioner av mennesker er hjemløse og allerede i en prekær situasjon etter jordskjelvet mandag.

Nødvendige hjelpemidler som kokeplater og toaletter mangler, sier embetsmenn i departementet.

Vannrense-maskinene skal sendes til Wenchuan -og Beichuanprovinsen som har mistet all vanntilførsel etter jordskjelvet.

Demning brast

I Kina flykter nå flere tusen mennesker etter at demning har flommet over i Beichuan-provinsen i nærheten av jordskjelvets episenter.

Ifølge nyhetsbyrået Reuters er innbyggerne i området bedt om å flykte opp i fjellsidene.

Det har også vært flere etterskjelv etter jordskjelvet mandag. Kinesiske myndigheter regner med at vel 50.000 mennesker har omkommet som følge av jordskjelvet.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt